Miercuri 24 Aprilie

PPMT a propus două proiecte despre AUTONOMIA TRANSILVANIEI pentru dezbatere publică



Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Toro T. Tibor, a anunţat, în cadrul unei conferințe de presă de la Târgu Mureş, că a fost elaborat un pachet cu două proiecte de lege referitoare la autonomie, unul privind o lege-cadru şi al doilea privind înfiinţarea unei regiuni cu statut special, a Ţinutului Secuiesc, care urmează să fie supuse dezbaterii publice.

"Am adresat o rugăminte colegilor de la UDMR, să facă public rezultatul acelui efort deosebit pe care îl depun de un an încoace - la Congresul lor din martie anul trecut au luat decizia de a forma o comisie şi de a elabora un proiect de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Să facă public unde au ajuns cu această activitate de codificare (...) Nu am primit niciun răspuns relevant în acest sens şi PPMT a hotărât să iniţieze o dezbatere publică pe acest subiect. Dorim să lansăm un pachet de proiecte legislative privind aceste deziderate. Credem că dreptul la autonomie este un drept constituţional, care trebuie să fie în Constituţia României, acum facem public un set de două proiecte legislative, care pune în practică acest drept constituţional la autonomie", a spus Toro, potrivit Mediafax.

Toro susține că abordarea acestor proiecte legislative este ”complementară” cu cea a CNS din 2004 şi "foarte probabil" şi faţă de cel pe care îl elaborează UDMR.

Liderul PPMT susține că cel mai puternic partener al acestora este în momentul de față UDMR, care se află la guvernare. Președintele partidului îi roagă pe membrii UDMR aflați la guvernare să vorbească în mod deschis despre acest subiect..

"Am cerut colegilor noştri de la UDMR, care actualmente sunt în coaliţia de guvernământ, să vorbească în mod deschis despre acest subiect. Atunci când sunt la guvernare sau în apropierea puterii nu vorbesc despre acest subiect, numai când sunt în opoziţie. Credem că nu se mai poate tolera acest limbaj dublu şi cred că numai atunci putem fi înţeleşi de către majoritate dacă vorbim în mod deschis", a conchis Toro.


Comentarii Facebook