Ponta ii face plangere penala lui Boc daca va plafona salariile profesorilor - VIDEO


Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca, daca Emil Boc isi va asupra raspunderea pentru modificarea legii salarizarii si a educatiei, social democratii vor face plangere penala pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti.  

"Inteleg ca vrea sa isi angajeze raspunderea. Domnul Boc cred ca este primul ministru cel mai lipsit de raspundere nu doar in ultimii 20 de ani. Vrea sa isi angajeze raspunderea ca sa modifice cele doua legi pe care si-a angajat raspunderea anul trecut: legea salarizarii si legea educatiei. Ridicolul situatiei depasteste si gravitatea ei.

In acest caz nu poti printr-o lege sa modifici o hotarare judecatoareasca. Este profund neconstitutional si este un atac la temeliile statului de drept
", a precizat Victor Ponta.

Presedintele PSD a mai spus ca "daca Emil Boc va face acest lucru suntem obligati sa depunem plangere penala pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti. Cei care sustin aceasta initiativa, in momentul in care legea se va aplica in Romania, trebuie sa raspunda din punct de vedere penal".

 

Guvernul este acuzat ca astfel vrea sa scape de obligativitatea de a majora salariile profesorilor cu 50%.

 

"Astazi Romania nu isi poate permite sa plateasca majorarea salariilor profesorilor cu 50%. In consecinta, in momentul de fata, in Romania, datorita, practicilor judiciare neuniforme, exista profesori cu salarii majorate cu 50% si unii cu salarii nemajorate cu 50%", a spus premierul Emil Boc.

Comentarii Facebook