Ponta: Coruptia din vami pericliteaza aderarea Romaniei la spatiul Schengen

 
Presedintele PSD Cluj, Victor Ponta, a declarat ca aderarea Romaniei la spatiul Schengen este periclitata de cazurile de coruptie din Vami.

"Cu ocazia discutiei despre Schenghen, Franta si Germania, care sunt motoarele Europei, au pus pe Romania o stampila extrem de grava. Acea stampila se numeste coruptie si crima organizata.

Domnul Basescu in stilul lui Ceausescu din anii '80 a devenit foarte nationalist si s-a lupta cu Sarkozy si cu Merkel, ma rog el se intelege bine cu Gelu Visan si cu Popoviciu si cu Calian, normal ca nu se poate intelege cu Merkle si cu Sarkozy desi sunt din aceeasi familie politica.

Ceea ce vreau sa spun ca toata aceasta operatiune, ma refer la cea cu vamile, a dovedit ca oamenii aceia chiar stiau despre ce vorbesc. Aceasta stampila: coruptie si crima organizata se va sterge foarte greu. Mecanismul de cooperare si verificare care trebuia sa inceteze dupa intrarea noastra in Uniunea Europeana este prelungit pentru ca este singurul mecanism prevazut in tratatul nostru de aderare, prin care pot fi adresate mesaje vis-a-vis de crima organizata si de coruptie
", a spus Victor Ponta.

Presedintele PSD a dat ca exemplu coruptia din vami, unde anchetatorii romani nu sunt in stare, insa, sa duca cercetarile pana la final pentru a vedea cine controleaza toata aceasta mafie.

"Dupa ce arestam 100 de vamesi si de politisti mai putem sa ne certam cu Sarkozy ca nu are dreptate ca avem crima organizata si coruptie? Putem sa ne suparam ca de fapt totul s-a oprit la nivelul de jos, la nivelul pionilor si acum cand pionii trebuiau sa mearga mai sus nu stiu daca ati remarcat, dar nu se mai intampla nimic. Nu mai e nimeni arestat, nu mai e nimeni audiat, nu mai cititi nicio stenograma pe la televiziuni. S-a terminat! De ce? Pentru ca ajungeau la Blejnar (n.red. Sorin Blejnar, seful ANAF) si de la Blejnar mai departe la cei care de fapt patroneaza acest sistem. Uniunea Europeana cunoaste acest lucru si ne-a trimis mesaje uneori foarte directe, cum au facut-o ministri francezi si cei germani, alteori pe cai diplomatice. Dar este o stampila care ne va ramane multa vreme de acum incolo si dupa ce domnul Boc si domnul Basescu nu vor mai fi la guvernare", a mai spus Victor Ponta.

Comentarii Facebook