Podurile Traian și Garibaldi vor fi reconstruite integral. Vor avea o ”viață” de 70 de ani

 

Podurile Traian și Garibaldi vor fi reconstruite, iar specialiștii estimează că vor avea o durată de ”viață” de 70 de ani.

 

În urma expertizei de specialitate, ale cărei concluzii le-am primit ieri (miercuri, 21 august), am decis construirea a două poduri noi pentru Cluj-Napoca, în locul Podului Traian și a Podului Garibaldi. Am avut în vedere mai multe soluții alternative, de consolidare a acestora, însă raportul de specialitate arată că podurile Traian și Garibaldi trebuie refăcute în întregime. 

 

Voi respecta decizia experților și voi demara procedura de construcție. Va fi efectuat un studiu de trafic, pentru a se prezenta soluţiile de circulaţie pe perioada realizării construcţiilor, vom organiza procedurile de fezabilitate și de licitație în această toamnă, urmând să demarăm lucrările din 2014. Specialiștii estimează o rezistență de 70 de ani pentru noile poduri.

 

Lucrările vor fi programate gradual, astfel încât să nu se lucreze simultan la ambele poduri, pentru a evita blocajele de trafic”, a declarat primarul Emil Boc.

 

El a mai menționat că ”alte 4 poduri din municipiu se vor reface din fonduri europene, în cadrul proiectului de reabilitare a tramei stradale aferente liniei de tramvai”. 

Comentarii Facebook