Pista Aeroportului Cluj-Napoca e GATA! Imagini AERIENE în premieră cu cea mai mare investiție din ultimii 50 de ani - VIDEO EXCLUSIV

 

Noua pistă a Aeroportului Internațional Cluj-Napoca este gata, urmând să fie inaugurată oficial în 26 octombrie.

 

Pista a fost filmată de la înălțime și se vede foarte bine diferența față de vechea cale de aterizare / decolare. 

 

Miting aviatic la Cluj, în 26 octombrie! Cum vor fi selectați clujenii pentru zborul inaugural al pistei de 2.100 de metri?

 

Pista este gata, se fac acum simulări, iar în 26 octombrie va fi inaugurată. Eu îmi doresc ca toți clujenii să fie alături de noi. Până acum a costat 160 de milioane de lei, cu o depășire de 13 - 16 milioane de lei. Este prima investiție din ultimii 50 de ani, la o pistă.

 

Vom face un miting aviatic și vom lansa și o medalie. Este o investiție pe următorii mulți ani”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu

 

În etapa a doua a investiției ar urma să fie deviat Someșul și pista să fie extinsă spre satul Sânnicoară. 



 

Noua pistă a fost realizată din fonduri guvernamentale și de la bugetul local, fiind solicitată și de operatorii aerieni.

 

Compania Lufthansa a amenințat că va pleca de la Cluj dacă această pistă nu va fi realizată. De asemenea, compania Ryanair negociază mutarea operațiunilor la Cluj, o dată cu terminarea noii piste.

 

CITIȚI ȘI:

Ryanair se mută la Cluj, după finalizarea noii pistei Aeroportului. Cine declară?

Wizz Air introduce prima cursă intercontinentală de la Cluj - VIDEO

Comentarii Facebook