Piata volanta de la Sala Sporturilor, asaltata, sambata, de clujeni


Circa 30 de producatori au vandut legume de sezon, fructe, produse apicole si oua in prima piata volanta din acest an, organizata pe platoul Salii Sporturilor "Horia Demian", sambata, 7 aprilie.

Peste 400 de clujeni au cumparat produse romanesti proaspete, fapt dovedit si de numarul mare de producatori care si-au epuizat marfa.

Clujenii au putut cumpara produse de sezon la urmatoarele preturi:

Oua - 60 bani/buc.
Cartofi - 80 bani/kg
Ceapa  - 2 lei/kg
Ceapa verde - 1-1,5 lei/leg.
Miere poliflora - 18 lei/kg
Miere tei - 20 lei/kg
Miere salcam - 22 lei/kg
Mere - 2-2,5 lei/kg
Spanac - 3-4 lei/kg
Ridichi - 1,5 lei /leg.
Leurda - 1 leu/leg.
Morcovi - 1,5-2 lei/kg
Salata - 1,5 lei/buc.

Comerciantii au obligatia sa dovedeasca calitatea de producator agricol si sa pastreze curatenia in spatiul pus la dispozitie de Primarie. In cazul in care acestia vor incalca angajamentul luat fata de Primarie, vor fi evacuati si nu li se va mai permite accesul in aceasta piata volanta. In acelasi timp, comerciantii de produse lactate si oua isi pot vinde produsele doar daca fac dovada analizelor sanitar-veterinare si detin vitrina frigorifica.

Urmatoarea piata volanta va avea loc sambata, 14 aprilie 2012, tot pe platoul Salii Sporturilor "Horea Demian". Programul pietei volante va fi intre orele 7.00 si 15.00. Producatorii vor avea acces incepand de la ora 6.00.

Primaria intentioneaza reluarea programului saptamanal al pietelor volante in urma consultarii producatorilor agricoli cu privire la productia preconizata, avand in vedere faptul ca in aceasta perioada producatorii sunt  obligati sa se ocupe de recolte, fiind o perioada de plantari si insamantari.

Comentarii Facebook