Petru Toadere a fost repus in functia de primar in Calatele, desi este condamnat pentru trafic de influenta - FOTO

 

Petru Toadere a fost repus in functia de primar al comunei Calatele, dupa ce a fost suspendat la inceputul anului 2010 pentru fapte de coruptie. Toadere a fost arestat si acum este condamnat, dar nu definitiv.

 

Petru Toadere s-a prezentat la sedinta extraordinara a Consiliului Local Calatele pentru a-si relua functia si le-a expus consilierilor motivele pentru care a fost arestat in decembrie 2009, dar i-a asigurat ca nu se va razbuna.

 

"Nu au fost cele mai normale lucruri care s-au intamplat. Pot sa va spun ca pe mine m-au arestat pentru trafic de influenta si nu pentru luare de mita. Oricum nu am revenit acum pentru a ma razbuna, dar pot sa spun, pentru ca stiu, ca tatal sefului de post si fiul secretarului primariei lucreaza la firma care exploateaza granit si care a fost implicata in scandalul de coruptie", a afirmat Toadere.

 

Primarul repus in functie a fost aplaudat la finalul discursului si a mai spus ca va sesiza aceste lucruri prefectului Florin Stamatian.

 

Pe consilierii locali, Petru Toadere i-a asigurat ca va continua toate proiectele si ca, in perioada in care a fost inschis, si-a dat seama ce a gresit. "Am avut timp sa ma gandesc in puscarie si visez la clipa asta inca de acum un an. Vreau sa am o relatie mai buna cu cetatenii, sa comunicam mai bine, si sa rezolv problemele de proprietate, sa restitui terenurile si padurile oamenilor", a mai precizat Petru Toadere.

 

Procurorii DNA l-au retinut pe Toadere in decembrie 2009 si l-au acuzat ca a pretins 10.000 de euro de la doi oameni de afaceri pentru a le facilita obtinerea avizelor necesare deschiderii unei mine de granit, pe raza comunei Calatele. In luna decembrie, Toadere a primit 5.000 de euro, in cadrul unui flagrant "regizat" de procurorii DNA Cluj. Primarul a reusit sa fuga si s-a predat dupa doua zile, fiind retinut pentru 29 de zile, sub acuzatia de trafic de influenta.

Comentarii Facebook