rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

Pe strada Regele Ferdinand apare bandă de autobuz și vor fi copaci

   

Strada Regele Ferdinand, din centrul Clujului, va fi modernizată de la zero.

 

Specialiștii adunați la dezbaterea organizată de Primăria Cluj-Napoca, marți după amiaza, anunță că pe stradă vor fi tot trei benzi ca și până acum, două dinspre 21 Decembrie 1989 spre Piața Mihai Viteazu și una pentru cei care circulă spre Bulevardul 21 Decembrie. Noutatea este că una dintre cele două benzi spre Piața Mihai Viteazu va fi transformată în bandă de autobuz, ceea ce ar putea crea un disconfort în trafic

 

Stația din fața magazinului Central va fi păstrată și acolo va fi amenajată o piațetă. Bicicliștii vor avea de profitat urmând să aibă la dispoziție două benzi pe ambele laturi ale drumului. 

 

Pe ambele trotuare vor fi plantați copaci pentru a da un aspect verde zonei pline de betoane și praf. În fața Trezoreriei vor fi amplasate și bănci și stații de biciclete.

 

Nimeni nu a spus ce vor face cei care au treabă zilnic la Trezorerie și nu au unde parca, fiind nevoiți să urce pe trotuar.

17-7-2018, 23:07
67 vizualizări
13 comentarii
nu conteaza18-7-2018, 11:02
In calitate de biciclist care respecta toate regulile de circulatie (da, suntem cativa care facem asta), apreciez initiativa. Pistele de biciclete din oras nu au nici o coerenta, nu se leaga intre ele. Sunt piste pe horia si pe 21 decembrie dar nu ai cum sa ajungi de la una la alta, doar pe drum (lucru care e incomod si pentru noi si pentru soferi). Sunt cateva asemenea puncte de legatura intre pistele din oras si e bine ca se fac eforturi in acest sens. Poate daca o sa fie mai legate o sa le foloseasca mai mutla lume
Alex18-7-2018, 10:04
Benzile pentru bicicliști sunt fără rost. De ex., pe Bd.Eroior, pe unde trec în fiecare zi, bicicliștii circulă nu pe banda bicicliștilor ci pe trotuatrul opus, destinat pietonilor, adică pe partea numerelor cu soț.
Paul18-7-2018, 11:29
În calitate de biciclist care merge tot timpul pe piste (pentru că sunt obligat de lege, majoritatea sunt mai periculoase ca cel mai rău drum), pot să vă spun că trotuarele sunt fără rost, pentru că e plin de oameni pe toate pistele de biciclete. Parcările la fel, pentru că și mașini sunt pe toate pistele. Logic, nu? Veți vedea bicicliști care nu folosesc pistele pentru că, în mod surprinzător, aceștia țin la viața lor și nu vor să moară cu o portieră deschisă în față (fenomen des întâlnit pe pistele de pe Horea) sau cu un copil de 5 ani lăsat nesupravegheat între spițe.

Nu bicicliștii sunt problema, ci lipsa educației în rândul populației și pistele prost făcute doar ca să bifeze niște km într-un tabel. Același procent de oameni nu respectă legislația, fie că sunt pietoni, bicicliști sau șoferi. Doar că bicicliștii sar în ochi tuturor... Cum spunea și ”nu conteaza” mai sus, e o inițiativă bună, dacă ar fi piste coerente și sigure, stați liniștiți că nu ați mai vedea bicicliști altundeva. Noi ne dorim să scăpăm de pietoni și mașini în drum mult mai mult decât vă doriți voi să scăpați de bicicliști.
asdasd18-7-2018, 14:13
"Nu bicicliștii sunt problema, ci lipsa educației în rândul populației "
Daca deci nu exista biciclist fara educatie? Cum sa nu fie biciclistii o problema? Sunt o gramada de bicicliesti needucati.
Toate lucrurile in romania sunt o problema si nu prea snt lucruri facute bine, dar daca asa cum le avem, le folosim aiurea... la ce mai e bun?
Paul18-7-2018, 20:41
Iar mai apoi am spus ”Același procent de oameni nu respectă legislația, fie că sunt pietoni, bicicliști sau șoferi.”

Doar că nimeni nu se mai uită la mașinile parcate ilegal, la schimbările de benzi fără semnalizare, la încadrările greșite pe benzi și așa mai departe în cazul mașinilor, la trecutul pe roșu în cazul pietonilor. Aceiași oameni care nu stau la stop în calitate de pietoni, nu vor sta nici pe bicicletă și nu vor respecta prioritatea în mașină (ca exemplu). Din nou, procentele sunt aceleași dacă vă uitați un pic în jur, doar că v-ați obișnuit cu haosul din trafic și acum doar bicicliștii vă sar în ochi. După cum ziceam, circul tot timpul pe piste, și poate 1 din 50 de bicicliști cu care mă întâlnesc în zona pistelor circulă pe drum sau pe trotuar, restul pe pistă. La fel cu datul jos la trecere, majoritatea respectă legea, dar vă sar în ochi cei care nu. Vă invit să v-apucați să-i numărați, dacă nu mă credeți. Iar mai apoi să numărați câte mașini se încadrează corect într-o intersecție cu 3 benzi pe sens (de exemplu pe podul Horea sau pe Barițiu, dacă vreți să vedeți câți respectă tramvaiul) și faceți o comparație. O seară bună!
Unu'18-7-2018, 8:40
Cei care au treaba la Trezorerie sa parcheze sub magazinul Central, piata Mihai Viteazu sau in parkingul Unirii.
Nu vad de ce trebuie sa parcheze exact in fata trezoreriei???
Aroganta melteanului roman ii dicteaza sa parcheze acolo?
x18-7-2018, 9:12
corect!
clujean2-8-2018, 14:52
Pai si cum te plimbi cu sacu cu bani prin oras? Ca la trezorerie nu au POS.
Bocila18-7-2018, 6:19
Astea-s prioritatile Clujului? Probabil Kiat Dif si firmele de casa- importatatoare de borduri si dale vor da lovitura din nou. Da-o naibi de Centura, de pasaje, parkinguri in locul garajelor mizere, hai sa ascundem mizeria sub pres, sa mai punem putin umarul la groaznicele ambuteiaje ce se vor creea. E frumos in poze, banuiesc ca va fi si in realitate dar dupa ce se vor rezolva adevaratele probleme. Apropo Bey Boc , ati promis in campania electorala ca veti face niste parcari mari, la intrare in Cluj, unde masinile vor putea parca , de unde se pot inchiria biciclete si chiar vor primi un bilet CTP , ati uitat? Ati spus chiar ca ati identificat locatiile respective si o sa-i dam drumul, vorbele dvs. Sau nu conteaza, oricum ati fost stampilat, iar in 2020 se vor construi din nou, nu?
@Bocila18-7-2018, 10:56
A fost doar o dezbatere pe imagine mai putulica. Si e mai bine kiat decat teldrum.
Bocila18-7-2018, 17:49
Ce cretin esti mai @, te-ai molipsit de la fundul ala pe care-l pupi, auzi acolo "dezbatere pe imagine", mai bine Kiat decat Tel Drum, limbajul asta supt si lins din huda bucilor, iar putulica ii muma-ta ma retardat de cluj
@@Bocila19-7-2018, 21:11
In loc de teldrum mai bine kiat este exipresia gandirii tale pedeliste datorita careia in 28 de ani nu s-a facut nimic in tara asta.
Adica sa inlocuim hotii lor cu ai nostri, altceva nu conteaza.
@@@Bocila19-7-2018, 22:57
S*** la Dragnea mai simpatizant PSD? Cum dracu poti face doua lucruri intr-o zi cu singurul neuron pe care il aveti in organizatia locala a partidului A (sistatilor) si dobitocilor?

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

1728 vizualizări
14-11-2018, 23:22
Clujul cumpără WC -uri publice cu 50.000 de euro bucata» Vezi tot
814 vizualizări
14-11-2018, 23:06
Întâlnirea dintre Klaus Iohannis și premierul Marii Britanii a fost anulată» Vezi tot
686 vizualizări
15-11-2018, 10:48
Primăria anunță achiziția a altor 60 de autobuze Mercedes pentru transportul public din Cluj-Napoca. Când se livrează FOTO» Vezi tot
241 vizualizări
8-11-2018, 17:56
Dragnea, atac la adresa lui Iohannis: Avem un președinte fake» Vezi tot
208 vizualizări
14-11-2018, 17:11
Explicația HALUCINANTĂ a lui Florin Iordache, după ce a făcut semne obsene în Parlament: Vi se pare» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?