Patru noi sensuri giratorii vor fi construite în Cluj-Napoca

 

Primăria Cluj-Napoca a decis amenajarea a patru noi sensuri giratorii în zone în care traficul impune acest lucru.

 

Este vorba despre intersecțiile: Maramureșului cu Vrancea, Fabricii cu Sobarilor, Oașului cu Maramureșului și Oașului cu strada Gării. Termenul de realizare a acestor sensuri giratorii este 1 august, a precizat primarul Emil Boc. 

 

În intersecția stărilor Maramureșului cu Vrancea, traficul majoritar este pe strada Maramureșului, unde se dezvoltă viteze destul de mari de circulație, motiv pentru care la intersecția cu strada Vrancea, unde există spațiu suficient se poate amenaja un sens giratoriu, fapt care ar da o șansă de circulație mai bună și celor de pe Vrancea și am sistematiza mai bine modul de întoarcere în intersecție”, a explicat Mirela Mărincean, șefa Serviciului Circulație din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. 

 

O altă intersecție unde s-a propus un sens giratoriu este tot pe strada Maramureșului, spre linia de tramvai, de la intersecția cu strada Oașului. Momentan este o intersecție reglementată cu prioritate pentru linia de tramvai, dar am constatat urmare a realizării sensului giratoriu de la intersecția cu Auchan că funcționează foarte bine și atunci se poate face similar și la această intersecție un sens giratoriu tăiat de linia de tramvai, fapt care ar asigura ieșirea autovehiculelor de pe strada Maramureșului, unde este o asigurare dificilă”, a adăugat Mirela Mărincean, șefa Serviciului Circulație din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. 

 

Un alt sens giratoriu solicitat și unde au avut loc multe accidente grave de circulație este Fabricii cu Sobarilor. ”Practic ieșirea de pe strada Sobarilor se face în condiții de securitate mai redusă și un sens giratoriu ar ajuta pe toti participanții la trafic”, a adăugat Mirela Mărincean. 

Comentarii Facebook