Patru campanii publice importante inițiate de Daniel Buda în cei doi ani de mandat ca europarlamentar

 

Europarlamentarul clujean Daniel Buda a inițiat, în perioada 2014 - 2016, patru campanii importante de informare a românilor în legătură cu fondurile europene, produsele românești și oportunități de dezvoltare economică.

 

Punctual, campaniile publice inţiate sunt: ”Asociază-te! Doar aşa vei deveni mai puternic!”, ”Mănânci produse româneşti, mănânci sănătos!”, ”Fondurile europene, şansa agriculturii româneşti!” și ”Stop discriminării românilor din străinătate!”.

 

Agricultorii joacă un rol economic foarte important în zonele rurale, pe care UE nu-și poate permite să îi piardă. În România, avem 3.756.000 de ferme mici (valoare standard sub 8000 euro), care reprezintă 96,7% din totalul exploatațiilor agricole. Participarea la formele asociative în ţara noastră este însă foarte scăzută. Sub 1% din fermierii români fac parte din forme asociative. Spre comparație, în UE media de organizare este de 34%, iar în Olanda gradul de organizare este de 104%”, a explicat europarlamentarul Daniel Buda, în proiectul ”ASOCIAZĂ-TE! DOAR AŞA VEI DEVENI MAI PUTERNIC!”. 

 

Asocierea ar deschide calea fermierilor către noi piețe de desfacere, mult mai profitabile. 

 

STOP Discriminării românilor din străinătate!” a fost o campanie prin care Daniel Buda a solicitat luări de poziţie publică a liderilor naţionali şi europeni cu privire la încălcările drepturilor românilor din diaspora şi promovarea de către mine în spaţiul virtual a poveștilor de succes ale românilor care fac cinste României.

 

Fondurile Europene, Şansa Agriculturii Româneşti” i-a încurajat pe fermierii români să acceseze fonduri europene în agricultură, astfel încât aceştia să devină mai puternici şi mai competitivi pe piaţa românească şi europeană. 

 

Mănânci produse românești, mănânci sănătos!” a promovat consumul de produse sănătoase și românești. ”Iniţiativa a venit ca urmare a a deciziei Federaţiei Ruse de a nu mai importa majoritatea produselor alimentare din UE, inclusiv din România”, a explicat Daniel Buda.

 

Activitatea ca europarlamentar, în perioada 2014 - 2016, a fost una intensă, conform raportului de activitate pe ultimii doi ani. 

 

Membru în trei comisii, respectiv: Comisia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (AGRI), Comisia pentru Dezvoltare Regională (REGI) şi Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI), Daniel Buda a ocupat locul 1 din cei 12 europarlamentari ai Grupului PPE, locul 1 din cei 32 de europarlamentari români la numărul de întrebări adresate Comisiei Europene, locul 2 din cei 32 de europarlamentari români, locul 5 din cei 750 de europarlamentari la numărul de întrebări adresate Comisiei Europene și locul 37 din cei 750 de europarlamentari.

 

Daniel Buda a aresat 421 de întrebări Comisiei Europene pe teme care privesc problemele cu care se confruntă România: cuantumul scăzut al subvenţiilor pentru fermieri, simplificarea procedurilor de absorbţie a fondurilor europene, efectele secetei asupra agriculturii, lipsa sistemelor de irigaţii, scăderea producţiei de grâu, impactul embargoului impus de federaţia Rusă, formele asociative pentru fermieri, efectele bolii limbii albastre.

 

De asemenea, a avut 541 de luări de cuvânt şi declaraţii în plen pe teme precum: aderarea României la Spaţiul Schengen, negocierile privind Parteneriatul pentru Comerţ şi Investiţii UE-SUA, declaraţiile ministrului de externe Sebastian Kurz privind alocaţiile acordate copiilor români care trăiesc legal în Austria, încălcarea dreptului la vot al cetăţenilor din diaspora la alegerile prezidenţiale, problema absorbţiei fondurilor europene.

 

Europarlamentarul clujean s-a evidențiat și prin 17 rapoarte în calitate de raportor alternativ din partea Grupului PPE: Raport referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European şi al Consiliului de modificare a Regulamentului CE nr. 861 din 2007 al PE şi al Consiliului din 11 iulie 2007 de stabilire a unei proceduri europene cu privire la cererile cu valoare redusă şi a Regulamentului CE nr. 1896 din 2006 al PE şi al Consiliului din 12 decembrie 2006 de instituire a unei proceduri europene de somaţie de plată. Raport referitor la Furajele Medicamentate: fabricarea, introducerea pe piaţă şi utilizarea lor, raport referitor la reprezentarea lucrătorilor în organele de supraveghere sau administrare ale întreprinderilor din Europa, raport referitor la noile instrumente de dezvoltare teritorială în politica de coeziune 2014-2020: investiţiile teritoriale integrate şi dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunităţii.

 

Daniel Buda a depus în doi ani de activitate amendamente importante în Comisia de Agricultură


Comentarii Facebook