Parcul Feroviarilor va intra în proprietatea municipiului Cluj-Napoca. Moment istoric

 

Ministerul Transportului a anunțat că Parcul Feroviarilor va intra în proprietatea municipiului Cluj-Napoca.

 

Am primit răspuns la interpelarea privind Parcul Feroviarilor. Ministerul Dezvoltării şi cel al Transporturilor au inițiat şi au avizat favorabil proiectul hotărârii de guvern prin care parcul ar trece în proprietatea publică a municipiului”, a explicat deputatul UDMR Cluj, Csomo Botond.

 

 

 

Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca este în paragină de foarte mulți ani. Această zonă este binecunoscută clujenilor trecuți, încă dinainte de Revoluție, când în Parc erau diverse puncte de atracție: trenulețul și un patinoar. 

 

Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca a fost cedat spre administrare, pentru 25 de ani, clubului de fotbal CFR Cluj, controlat atunci de Arpad Paszkany.

 

Parcul Feroviarilor se întinde pe 5,3 hectare, iar clubul plătea anual 64.000 de euro Companiei Naţionale de Căi Ferate ”CFR“ S.A. - Sucursala Regionala CF Cluj.

 

Contractul cu Societatea Comercială S.F.C.„CFR 1907” S.A. Cluj a fost semnat în 2006, dar terenul a fost predat numai în 2010. Patronul clubului s-a angajat prin acest contract că va investi aici 1,5 - 2 milioane de euro, în amenajarea unei baze sportive, adică două terenuri mari, cu gazon, de circa un hectar, două mai mici, de dimensiuni de 35 x 55 metri, şi alte două terenuri sintetice. 

 

De asemenea, urma să fie amenajat și un parc de joacă, cu accesul liber al publicului. Terenurile de sport urmau să fie folosite de echipa CFR Cluj, iar în orele libere ar fi putut să fie închiriate de clujeni.

 

Nimic din tot acest proiect nu s-a realizat, ba mai mult Paszkany a fost acuzat că a băgat drubjele în copacii din parc.

 

Foto: Romania curata

Comentarii Facebook