Panoul cu mesajul in limba maghiara "Bine ati venit!", reamplasat la intrare in Cluj! Nepotul lui Tokes a invins sistemul


Primaria Floresti a repus joi, 31 mai, in jurul orei 15.00, panoul multilingv inaugurat miercuri, la intrare in municipiul Cluj, de catre Gergely Balazs, candidatul Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) la Primaria Clujului.

"Consider ca reprezinta infractiune indepartarea acelui panou, asa cum am spus-o si public miercuri, cand, la doar cateva ore de la inaugurare, Primaria Floresti a decis unilateral sa dea jos panoul care saluta vizitatorii Clujului in patru limbi: romana, maghiara, rroma si germana. In aceasta dimineata, administratia locala a comunei Floresti si-a recunoscut eroarea si a promis sa reinstaleze panoul. Gestul de azi al Primariei Floresti ne da incredere ca in Cluj poate exista un climat de normalitate, in care se respecta legile", a declarat Gergely Balazs.

El a mai spus ca reamplasarea panoului care ii saluta pe cei care intra in Capitala Transilvaniei si in limba maghiara este, fara echivoc, o victorie pentru PPMT.

"La mai bine de doua decenii de la Revolutie, maghiarii din Cluj sunt salutati, in sfarsit, pe limba lor, cand ajung acasa!", a mai precizat vicepresedintele PPMT.

PPMT Cluj a incheiat un contract de inchiriere cu o firma de publicitate care detine panoul amplasat legal pe teritoriul comunei Floresti.


Nepotul lui Laszlo Tokes a amplasat la intrare in Cluj-Napoca un panou in maghiara, pe care scria "Bine ati venit!"

Comentarii Facebook