rosal_feb.jpg
Image 1 of 2

Politic/Administrativ

Noua clădire a Spitalului de Boli Psihice-cronice Borşa este aproape terminată - FOTO

   

Noua clădire a Spitalului de Boli Psihice-cronice Borșa, unitate sanitară preluată de Consiliul Județean Cluj în anul 2010, este terminată în proporție de aproximativ 90%.

 

Această investiție în cuantum de cca. 9,1 milioane de lei, finanțată integral din bugetul Consiliului Judeţean Cluj, are rolul de a prelua o parte din funcționalitatea vechilor spaţii vizate de un proces de retrocedare, noul imobil dispunând de saloane încăpătoare și igienizate pentru cazarea pacienților, un bloc alimentar și o sală de mese adaptate nevoilor, o spălătorie, o farmacie, precum și alte spații de depozitare. 

 

Ne bucurăm să putem anunţa opinia publică precum şi familiile celor internaţi aici în legătură cu faptul că a mai rămas extrem de puţin timp până la momentul dării în funcţiune a noi clădiri, moment care va însemna, cu certitudine, condiţii mult mai bune de cazare şi de tratament pentru pacienţi, la nivelul mileniului III şi al celor mai exigente standarde din domeniu”, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. 

 

Noua clădire a Spitalului de Boli Psihice-cronice Borșa are un regim de înălțime D+P+2E, cu o suprafață construită de 775 mp, respectiv suprafaţa desfășurată de 2.981,77 mp și va dispune de 90 paturi de spitalizare pentru cazarea pacienților cu afecțiuni psihice cronice.

 

În cursul anului 2016 s-au desfășurat o serie de lucrări de construire vizând finalizarea compartimentării interioare, realizarea instalațiilor interioare termice, sanitare și electrice, finisarea încăperilor conform destinației - șape, zugrăveli, pardoseli, montajul obiectelor sanitare cu instalațiile aferente, construcția casei de la poartă, împrejmuirea clădirii, amenajarea drumurilor din incintă și a aleilor pietonale, dotarea blocului alimentar și a spălătoriei unității, etc. În momentul de faţă se lucrează la finisajele interioare și exterioare aferente clădirii principale, la finalizarea căilor de acces din incintă, precum și a împrejmuirii, ulterior urmând a se realiza dotarea noii clădiri cu mobilier specific funcționalității fiecărui spațiu.

6-10-2016, 16:16
14 vizualizări
0 comentarii

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

153 vizualizări
19-9-2018, 10:22
Boc: Clujul este un oras pretentios. Nu ne putem permite sa ne transformam intr-un oras provincial in care predomina kitsch-urile» Vezi tot
150 vizualizări
19-9-2018, 17:27
Autobuzul școlar de la Cluj se extinde la încă 5 şcoli» Vezi tot
99 vizualizări
19-9-2018, 21:13
PSD Cluj a decis că îl susține pe Liviu Dragnea: Nu trebuie să demisioneze» Vezi tot
80 vizualizări
4-9-2018, 12:59
Metrou Cluj: Emil Boc nu mai spune nimic despre japonezii care vor să construiască metrou la Cluj» Vezi tot
30 vizualizări
18-9-2018, 13:37
Baciu și Florești, probleme mari de trafic în fiecare zi pentru locuitori - FOTO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?