Noi controverse cu separatoarele de sens de pe DN 1 Turda - Cluj-Napoca - Huedin

 

Separatoarele de sens de pe DN 1 Turda – Cluj-Napoca – Huedin au intrat în vizorul Consiliul Judeţean Cluj.

 

Consilierii susțin că au primit mai multe reclamaţii de la oamenii care locuiesc în localităţile din zonă, nemulţumiţi că aceste amenajări încurcă traficul.

 

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mânzat, a anunțat că a trimis o adresă către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, care să precizeze în ce alte state s-a mai aplicat metoda separatoarelor de sensuri în localităţi, scrie Radio Cluj.

 

Zeci de oameni, dar şi Primăria din Tureni, au făcut sesizări. Acuma, din punctul de vedere al Consiliului Judeţean, care nu are în administrare DN1, noi nu avem dreptul să intervenim. Dar, o să solicităm CNADNR, printr-o adresă, explicaţii şi motivarea foarte clară de ce se folosesc aceste separatoare de sens şi dacă această practică este cea mai bună soluţie pentru siguranţa circulaţiei în acea zonă. Eu, care nu sunt specialist în şosele, nu pot să dau un răspuns”, a spus Marius Mânzat.

 

Separatoarele de sens au fost extrem de controversate, fiind multe proteste prin care s-a cerut desființarea lor. Separatoarele au creat probleme şi în localitatea Păniceni, unde drumul trebuie lărgit după ce s-a constatat că amenajările îngreunează circulaţia traficului greu.

 

De asemenea, în zona Tureni au fost raportate și multe accidente de circulație din cauza acestor separatoare.

Comentarii Facebook