Nicoara propune sosea subterana prin Cluj-Napoca!


Marius Nicoara, candidatul USL la Primaria Cluj-Napoca, si-a lansat programul electoral, care contine un proiect "faronic".

"In zona centrala propunem crearea a doua retele subterane de artere rutiere cu cate 3 benzi, cu intrare dinspre zona Casei de Cultura a Studentilor, traversarea subterana a Bulevardului Eroilor, cu o iesire in Piata Stefan cel Mare (zona Teatrului National Lucian Blaga) si cu iesirea finala pe Calea Dorobantilor in zona Bibliotecii Judetene Octavian Goga.

Lungimea tronsonului este de 2,5 de km. Traversarea municipiului se va face astfel pe directia Vest -Est.

Pentru traversarea Est-Vest propunem tronsonul subteran care incepoe din Bulevardul 21 Dcembrie 1989 - zona Regionalei CFR cu iesire pe strada Cosbuc si strada Motilor, cu o lungime totala de 1,7 km,

Costuri estimative sunt de 16 milioane de euro pe kilometru", se arata in programul lui Marius Nicoara.

 

"Nu pot sa spun ca solutia ideala este o sosea subterana sau monorail, sosea supraterana sau sa continuam cu acel inel al orasului care sa duca la deblocarea centrului.

Toate aceste solutii sunt viabile si functioneaza. Trebuie facut raportul intre costuri, eficienta si posibilitati. Exista probleme pe partea de inel interior, unde nu s-au facut acele blocari de teren si sunt case.

Sub pamant costurile sunt prea mari. In urma unei dezbateri publice si in urma carora vom lua o solutie", a precizat Nicoara.

Comentarii Facebook