Monitorizare EBOLA la UMF Cluj! Doi studenți au fost investigați, iar unul e de negăsit

 

Trei studenţi africani, care au fost în vacanța de vară plecați acasă, sunt acum monitorizați. Problema este că unul dintre ei este de negăsit și nu răspunde nici la apelurile făcute.

 

La UMF Cluj studiază șase studenți și șapte rezidenți, originari din Senegal, Congo, Coasta de Fildeş şi Camerun. ”Dintre aceştia, un student nu s-a prezentat la şcoală, iar un medic rezident, care a ajuns în România, dar nu mai ştim nimic de el. Nu ne răspunde la apeluri. Din grupul ţintă fac parte trei persoane, care au fost plecate peste vară în ţările de origine. Doi din cei trei au fost chemaţi la Spitalul de Boli Contagioase unde au fost investigaţi şi li s-a pus în vedere să anunţe de urgenţă autorităţile medicale dacă apar simptomele specifice febrei hemoragice produse de Ebola. 

 

Cei doi nu au niciun fel de probleme şi sunt declaraţi sănătoşi. Al treilea, este medicul rezident despre care nu ştim nimic şi care nu s-a prezentat la cursuri. În prezent, facem, cercetări să aflăm unde este”, spune conducerea UMF Cluj.

---------------

UPDATE

 

Reprezentanții Spitalului de Boli Contagioase au fost extrem de revoltați și au spus că la ei nu s-au făcut analize studenților. ”Nu cred că cei de la UMF Cluj au făcut aceste declarații”, a spus Mihaela Lupse, directorul medical al Spitalului de Boli Contagioase Cluj.

 

Ea nici nu a putut prezenta vreo probă că cei doi studenți nu au fost la spital la analize.

Comentarii Facebook