Modificări la mai multe semafoare din Cluj-Napoca. Vezi cum afectează circulația



Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunță că implementează anumite modificări de circulație la mai multe zone dotate cu semafor.

Astfel, primăria anunţă modificări în ceea ce privește funcționarea semafoarelor în scopul fluidizării circulației mijloacelor de transport în comun, după cum urmează:

- Circulația mijloacelor de transport în comun și a bicicletelor la intersecția Bd. 21 Decembrie 1989 cu str. Paris se va desfășura concomitent pe secvența actuală de verde a traficului general, dar si pe secvența virajului la stânga spre str. Paris a mijloacelor de transport în comun, care se va efectua cu obligativitatea acordării de prioritate și asigurare prealabilă pe galben intermitent la stânga, concomitent cu verde pe direcția înainte.

- Virajul la stânga pentru traficul general de pe Bd. 21 Decembrie 1989 înspre str. Pitești se va efectua cu asigurare prealabilă, pe culoarea galben intermitent concomitent cu secvența actuală de verde.

De asemenea, municipalitatea vine în sprijinul persoanelor cu deficiențe de vedere, prin îmbunătățirea dispozitivelor de semnalizare rutieră. Concret, acest lucru s-a realizat prin montarea de dispozitive acustice la trecerile de pietoni din intersecții semaforizate.

În primă etapă, 1​4​ treceri de pietoni au fost dotate cu aceste dispozitive acustice, în intersecții intens circulate din Municipiul Cluj-Napoca:

Bd-ul 21 Decembrie - stația de autobuz Someșul;
Bd-ul 21 Decembrie - colț cu str. Pitești și str. Paris;
Bd-ul 21 Decembrie - Regionala CFR;
Bd-ul 21 Decembrie - la Sora;
Calea Florești - zona Penny/Carrefour;
Piața Avram Iancu - latura estică (la Finanțe), latura vestică (Cercul Militar) și Teatru Național Cluj-Napoca pe ambele laturi;
Piața Ștefan cel Mare - latura estică (intersecție cu str. Traian Moșoiu) și latura vestică (intersecție cu str. Posada);
Str. Coșbuc - intersecție cu str. Moților;
Piața Lucian Blaga - intersecție cu str. Moților;
Str. George Barițiu - intersecție cu str. Regele Ferdinand.

Primăria va continua amplasarea de astfel de dispozitive și alte proiecte pentru creșterea siguranței persoanelor cu dizabilități în Municipiul Cluj-Napoca.


Comentarii Facebook