Miercuri 24 Aprilie

Modificare IMPORTANTĂ de TRAFIC pe Calea Turzii

 

Comisia de sistematizare a traficului din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a luat o măsură importantă, care ar putea duce la fluidizarea traficului pe Calea Turzii. 

 

Este vorba despre ”deschiderea circulaţiei autovehiculelor pe breteaua adiacentă străzii Brăduţului, astfel încât autovehiculele care coboară pe Calea Turzii la sensul giratoriu de la intersecţia cu strada Observatorului, spre centru să nu mai intre pe calea inelară a sensului giratoriu. În această situaţie, staţia de transport interurban trebuie retrasă spre strada Bună-Ziua, la intrarea în alveola existentă. Alte măsuri adoptate în urma acestei reglementări: relocarea trecerii de pietoni de la intersecţia străzilor Calea Turzii-Observatorului, prin retragere uşoară spre Turda, amplasarea unui prag de sol pe breteaua adiacentă străzii Brăduţului, spre iesirea în circulaţia principală din Calea Turzii”, arată membrii Comisiei.

 

Este vorba despre o porțiunea semnificativă de drum, care a fost delimitată cu borduri, dar pe viitor va permite traficul fluent pe direcția Calea Turzii - Centru. Acum, zona delimitată este folosită ca parcare. 

 

Primarul Emil Boc a declarat că va fi amplasat un prag de sol pentru banda de coborâre de pe Calea Turzii pentru a nu se produce accidente. ”Eu am propus montarea acestui prag de sol pentru a nu se produce accidente. Sunt mașini care ies din sensul giratoriu și care ar putea fi lovite de cei care coboară. Nu dorim să invităm șoferii la accidente, așa că montăm acest prag de sol și dispare acea mică parcare”, a precizat Emil Boc.

 

Comentarii Facebook