Mircia Giurgiu i-a trimis premierului revendicarile clujenilor din Piata Unirii: Clujul a pierdut 4.000 de locuri de munca


Deputatul independent Mircia Giurgiu i-a adresat primului ministru o interpelare prin care i-a adus la cunostinta o parte din problemele ridicate de protestatarii din Piata Unirii din municipiul Cluj-Napoca.

Citeste mai jos ce solicita acestia:

1. Abrogarea Legii nr. 220/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, respectiv coplata.


2. Eliminarea platii serviciilor medicale nedecontate de catre CNAS pentru toti asiguratii din sistemul public de asigurari de sanatate.


3. Anularea taxei auto si nu amanarea pana la 1 ianuarie 2013.


4. Anularea majorarii pretului la energie electrica cu 5% de la 1 februarie 2012.


5. Stoparea majorarii pretului la carburanti, avand in vedere faptul ca in ultimii doi ani scumpirea a fost de aproape 50%, in timp ce veniturile populatiei au scazut. S-a ajuns ca pretul carburantilor din Romania sa fie dintre cele mai mari din Uniunea Europeana, iar veniturile romanilor se situeaza pe penultimul loc.


6. Creare de noi locuri de munca, deoarece numai in judetul Cluj au fost desfiintate cateva mii, cum ar fi: 150 prin plecarea fabricii de bere Ursus, peste 2000 prin plecarea Nokia, aproape 2000 prin faptul ca nu s-a construit niciun kilometru din Autostrada Transilvania. De asemenea, au fost foste multe locuri de munca pierdute prin restrangerea activitatii sau inchiderea unor agenti economici.


7. Modificarea Codului Muncii, in sensul de a veni si in sprijinul salariatilor care, din pacate, in urma modificarilor legislatiei din domeniu de anul trecut, au ajuns, o mare parte dintre ei, sa fie amenintati ca in orice moment pot fi dati afara din motive neimputabile lor. Foarte multi angajati se plang ca sunt obligati sa munceasca ore suplimentare, sa lucreze de noapte sau in sarbatori legale fara a fi platiti. Astfel s-a ajuns ca mare parte din salariatii din Romania sa nu mai aiba drepturi, ci numai obligatii fiind considerati un fel de sclavi.


8. Acordarea de sprijin pentru studentii care nu se simt ajutati in niciun fel de autoritatile Romaniei, iar la absolvire nu gasesc un loc de munca, fiind nevoiti sa ramana in somaj sau sa plece din tara dupa ce au terminat, un masterat sau un doctorat pe banii Statului Roman.


9. Anularea contributiei de 5,5% pentru pensiile ce depasesc 740 lei, introdusa la inceputul anului trecut, dupa ce in toata perioada desfasurarii activitatii pensionarii au contribuit la fondul national de asigurari de sanatate.


10. Revenirea la salariile avute in iunie 2010 pentru toti bugetarii, cu toate ca atunci li s-a promis ca salariile vor fi reduse cu 25% pentru o perioada limitata de timp de 6 luni, existand si o decizie a Curtii Constitutionale in acest sens, si iata ca au trecut aproape 2 ani si inca nu s-a revenit la acele salarii, perioada in care preturile au crescut lunar foarte mult.


11. Anularea tuturor legilor adoptate prin asumarea raspunderii si dezbaterea lor in Parlamentul Romaniei, unica autoritate legiuitoare a tarii.


12. Verificarea actiunilor jandarmilor din Bucuresti pe baza materialelor filmate la protestele pasnice ale populatiei. Exista materiale filmate pe baza carora pot fi identificate persoanele vinovate, indiferent daca sunt jandarmi sau civili.

Comentarii Facebook