Mircia Giurgiu a întrat în GREVA FOAMEI în fața Prefecturii Cluj - VIDEO

 

Deputatul PSD, Mircia Giugiu, a intrat în greva foamei în fața Prefecturii Cluj și protestează față de vânzarea sediilor imprimeriilor naționale CORESI.

 

Impreună cu colegii sindicaliști vrem să atragem atenția asupra ceea ce s-a întâmplat la Consiliul de Administrație a CORESI, în sensul că a fost aprobată vânzarea sediilor sucursalelor. Nu este vorba despre privatizare, ci de vânzarea sediilor în așa fel încât toți angajații companiei, peste 400 de oameni, vor fi scoși afară. Utilajele la fel, vor fi vândute la fier vechi și oamenii vor rămâne pe drumuri. E o măsură antisocială, cu care nu suntem de acord. 

 

Sper să se rezolve cât mai repede să nu fie nevoie să facem greva foamei pe o perioadă mai indelungată. Vrem să fim siguri că se rezolvă problema. Nu voi bea și nu voi mânca nimic până în seara asta, absolut nimic. Vrem să rezolvăm problema în cât mai scurt timp”, a declarat Mircia Giurgiu.

 

Parlamentarul îi cere premierului Victor Ponta să ia măsuri și să nu permită falimentul Companiei Naționale Imprimeriile CORESI. 

 

Principalele solicitări sunt: păstrarea locurilor de muncă şi salvarea companiei.

 

Mircia Giurgiu declară că aşa cum s-a opus tăierii salariilor, pensiilor, ajutoarelor sociale, indemnizaţiilor pentru mame, a indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora, introducerea a 5,5% CASS pentru pensionari, a majorării TVA de la 19 % la 24 %, a modificării Codului Muncii în defavoarea salariatului, aşa va lupta în continuare pentru a salva locurile de muncă şi stopa închiderea companiilor româneşti.

Comentarii Facebook