Ministrul Muncii, criticat de vedete pentru că a plafonat indemnizaţiile pentru mame. Ce replică dă Olguţa Vasilescu

 

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a explicat că în România sunt 1.100 persoane, în general vedete, afectate de plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copiilor.

 

Cea mai mică indemnizaţie din România este 270 euro. Sunt nişte doamne, nişte domni, afectaţi de aceasta măsură. Sunt 1.100 în toată ţara, în general vedete, persoane care au avut salarii foarte mari şi şi-au făcut anumite planuri şi sunt frustrate că am redus această indemnizaţie. 35.000 euro lunar era indemnizaţia maximă care se plătea în România. 35.000 euro însemnă o garsonieră. Pe de altă parte, sunt foarte mulţi care trăiesc în sărăcie”, a declarat Olguţa Vasilescu la Antena 3.

 

Ministrul Muncii a făcut referire şi la prezentatoarea TV, Gabriela Cristea.

 

Doamna a scris pe Facebook, m-a făcut incompetentă că nu ştiu că în Germania toate mamele primesc 1800 euro. Nu e adevărat, 1800 e maximum. Nu am exerciţiul emisiunilor de cancan până la ora 24.00, nu intru în dezbateri. Înţeleg că îşi dorea o indemnizaţie mai mare”, a mai spus Olguţa Vasilescu.

 

Olguţa Vasilescu a afirmat că indemnizaţiile pentru mame puteau fi total eliminate, iar Cristea i-a răspuns pe Facebook, acolo unde Olguţa Vasilescu a distribuit un link cu salariul vedetei.

 

Ministrul Muncii a făcut declarația privind eliminarea indemnizațiilor în timpul dezbaterilor din comisia de specialitate din Senat referitoare la ordonanţa privind plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului. Olguţa Vasilescu spune că vorbele ei au fost scoase din context: ”Îi răspuneam unei doamne senator de la USR care spunea dacă nu este pe principiul contributivităţii de ce le mai daţi”.

Comentarii Facebook