Milioane de lei pentru profesorul clujean care a stabilit că Ponta nu a plagiat. Profesorul Nicolae Burnete este şeful lui Ioan Rus

 

Ministrul Cercetării, Mihnea Costoiu a declarat că, în acest an, ministerul pe care îl conduce va finanţa cu o sumă foarte mare de bani două proiecte de cercetare ale unor universităţi din Cluj, respectiv cea de Medicină şi cea Tehnică. 

 

Un proiect va fi în domeniul medical şi un alt proiect care va fi finanţat va fi în domeniul cercetării auto, condus de profesorul Nicolae Burnete de la Universitatea Tehnica. În total vor fi 50 de milioane de lei, dar nu pot să spun defalcat câţi bani sunt pentru fiecare”, a spus Mihnea Costoiu. Centrul de cercetare în domeniul medical este condus de profesorul doctor Florin Stamatian şi se referă la cercetare în domeniul medicinii perinatale şi în domeniul sistemului nervos central. 

 

O altă sumă importantă va merge la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, condusă de profesorul Nicolae Burnete, care face parte din Consiliul Naţional de Etică, for care a decis că premierul Victor Ponta nu a plagiat. Potrivit celor opt membri ai Consiliului Naţional de Etică, cele 85 de pagini, copiate din alte tratate juridice de către premierul Ponta în lucrarea de doctorat, nu constituie un plagiat. ”Nu vreau să comentez. Sunt sătul până peste cap de tot. Orice zici şi orice faci se interpretează. Pur şi simplu este nedrept felul în care suntem trataţi acum ca oameni”, a declarat Nicolae Burnete, pentru presă, imediat după verdictul dat de Consiliul Naţional de Etică.

 

De menţionat este şi faptul că fostul ministru de Interne, Ioan Rus este de formaţie inginer auto, specializat în maşini agricole, iar în prezent este profesor universitar la catedra de Autovehicule Rutiere şi Maşini Agricole, unde predă Construcţia şi Calculul Autovehiculelor Rutiere.

 

Profesorul Nicolae Burnete nu a participat la petrecerea de la cabana lui Ioan Rus unde, pe lângă fostul ministru de Interne, au participat şi ministrul Cercetării, Mihnea Costoiu, şi mai mulţi rectori clujeni, între care şi prof. Aurel Vlaicu, rectorul Universităţii Tehnice.

 

Profesorul Nicolae Burnete este directorul Departamentului ART (Autovehicule Rutiere și Transporturi), fiind șeful lui Ioan Rus. 

 

Ministrul Cercetării le spune rectorilor din Cluj, la CABANA lui Ioan Rus, cum se FURĂ - VIDEO CAMERA ASCUNSĂ

Comentarii Facebook