Mihai Szeplekan: ”Lui Uioreanu i-a fost frică” - Interviu EXPLOZIV cu cel care atacă șefia PNL Cluj

 

Mihai Szeplekan a vorbit într-un interviu acordat Știri de Cluj despre tensiunea, dedesubturile și jocurile de culise din preajma alegerilor pentru funcția de președinte al PNL Cluj.

 

Sâmbătă, 7 septembrie, a avut loc Adunarea Generală a filialei municipale, unde s-a iscat un uriaș scandal. Citiți amănunte la finalul acestui interviu.

 

Știri de Cluj: Se zvonește că alegerile din 14 septembrie nu vor mai avea loc, ce credeți despre asta și ce veți face mai departe?

 

Mihai Szeplekan: Nu știu ce decizie va lua conducerea centrală cu privire la alegerile noastre, dar un lucru este sigur, aș fi luptat până la capăt și sunt convins că l-aș fi învins pe Horea Uioreanu, cu sau fără listă de delegați. În jur de 70-75% din voturi ar fi fost ale mele. Sunt împăcat cu situația pentru că sunt conștient că, în mare parte, colegii m-ar fi votat pe mine. De altfel, Horea Uioreanu s-a speriat când a realizat că nu are nici o șansă să mă învingă și a preferat să anuleze conferința municipală pentru desemnarea celor 120 de delegați. Știa că dacă va face lucrul acesta, alegerile se vor anula, pentru că statutul spune că fără liste de delegați, fără o validare prealabilă, nu poți organiza alegeri. Voi merge mai departe, orice decizie se va lua. De altfel, toți avem această datorie, să mergem mai departe, să susținem PNL, să fim o echipă și să avem rezultate cât mai bune, mai ales acum, că se apropie alegerile europarlamentare și cele prezidențiale. Nu mă dau bătut, dimpotrivă, știu că pot realiza fapte mari pentru partidul meu și mai știu că am susținerea colegilor mei.   

 

Știri de Cluj: S-a vehiculat că s-a urmărit de la bun început anularea alegerilor pentru ca actualul lider Marius Nicoară să rămâne în funcție, ce spuneți despre asta?

 

Mihai Szeplekan: Zvonul acesta a fost lansat de cei cărora le-a fost frică de faptul că eu voi câștiga președinția PNL Cluj. Eu am o părere foarte bună despre Marius Nicoară, se știe lucrul acesta, însă, cei care spun că m-am prefăcut că aș vrea să câștig alegerile, doar pentru a-l susține pe el, mint cu nerușinare! Am luptat cu toată forța mea pentru a-mi convinge colegii că PNL Cluj are nevoie de un suflu nou, de un om tânăr și energic, asemeni mie, care să aducă o schimbare, care să-i țină uniți, căruia să-i pese cu adevărat de problemele lor, care să lupte pentru interesele lor. De altfel, ei au venit în număr mare la ședința municipală pentru a-i desemna pe cei 120 de delgați care urmau să participe la alegerile de sâmbătă. Au fost prezenți în sala de ședință 530 de oameni, care au venit, totuși, sâmbăta, de pe la nunți, din concedii, de pe unde se mai aflau cu familiile lor. Au venit să voteze, dar nu au fost lăsați pentru că Horea Uioreau s-a speriat. Și-a dat seama că va pierde! Nicoară n-a avut absolut nici o legătură cu această situație. Dimpotrivă, el a cerut ca și noi, să fie lăsați oamenii să-și exprime votul, să aleagă și să fie aleși! Am cerut lucrul acesta în permanență, am anunțat presa că vrem alegeri curate, că vrem să avem dreptul să ne alegem un nou președinte. Dacă domnul Uioreanu nu s-ar fi speriat, astăzi, eram pregătiți să ne alegem președintele, iar eu aș fi câștigat.

 

Știri de Cluj: De ce credeți că oamenii v-ar fi votat pe dumneavoastra?

 

Mihai Szeplekan: Pentru că au avut ocazia să mă cunoască, pentru că au încredere în mine și pentru că știu că eu nu-i voi dezamăgi. Sunt un om matur și responsabil, întodeauna am fost apropiat de colegii mei, am știut ce-i doare și ce așteptări au. Pentru mine nu a fost o glumă această campanie. Am acționat cu responsabilitate din momentul în care am hotărât să devin președintele PNL Cluj. Știu că pot face mult mai multe pentru liberalii clujeni, că mă pot implica în problemele lor, că pot să-i reprezint pe toți în mod egal. Am spus de la bun început că PNL are nevoie în primul rând de un om care să aducă unitatea în partid, nu de un om care să-i dezbine. Oamenii trebuie să simtă că sunt parte dintr-o echipă, iar eu sunt cel mai potrivit să-i ajut în sensul acesta!  M-ar vota pentru că au încredere în mine, iar eu nu le-aș trăda niciodată încrederea! 

 

Știri de Cluj: Dacă alegerile programate în 14 septembrie se anulează, Marius Nicoară va rămâne președinte. Cum reacționează oamenii din partid și ce veți face dumeanvoastra mai departe?

 

Mihai Szeplekan: Marius Nicoară este un om demn, un om puternic, sunt convins că va reuși să-i liniștească pe oameni, așa cum a făcut-o și până acum. Eu, la rândul meu, le transmit că se impune să mergem mai departe. Avem multe de construit în viitor. La anul ne așteaptă o serie de alegeri parlamentare, europarlamentarele și apoi prezidențialele. Avem sarcina să scoatem rezultate foarte bune, Crin Antonescu trebuie să câștige președinția țării. Nu avem cum să convingem electoratul clujean că suntem cei mai buni, dacă nu suntem uniți, dacă nu putem să dovedim că suntem o forță. În acest moment se impune să ne uităm supărările și nemulțumirile. Ar fi bine să lăsăm la o parte și orgoliile. Eu am spus de la început că indiferent de rezultatul alegerilor, voi păstra aceeași atitudine față de toți colegii mei. Voi rămâne la fel de devotat, un bun coleg cu absolut toți liberalii, inclusiv cu cei care l-au susținut pe Horea Uioreanu. Mă aștept ca toată lumea să procedeze la fel. Fiecare avem nevoie de ajutorul celuilalt, prin urmare, cred că e obligatoriu să rămânem o echipă, să putem lupta pentru interesele PNL!

 

Știri de Cluj: Pentru ce funcție vă pregătiți să mai candidați?

 

Mihai Szeplekan: Îmi doresc în continuare să devin președintele PNL Cluj pentru că sunt conștient că pot să fac mai multe pentru colegi și pentru partid. Rămân la părerea că PNL Cluj are nevoie de un suflu nou și sunt convins că mai devreme sau mai târziu, se impune să ne alegem un nou președinte. Sunt un om responsabil și matur, am muncit enorm pentru PNL Cluj, mi-am ajutat colegii în permanență și cred că sunt cel care înțelege cel mai bine nevoile lor, problemele cu care se confruntă. Știu că pot să-i ajut mai mult, că pot să fiu acel lider de care ei au nevoie! Oamenii au încredere în mine, iar asta mă motivează să merg mai departe, să-mi doresc să candidez la președinție, să lupt și să câștig! Sunt omul care nu se dă bătut niciodată! PNL este partidul pentru care muncesc de ani de zile, căruia i-am alocat tot timpul meu. În ultimii ani, am învățat enorm de la colegii mei, și nu doar de la cei din municipiu, ci și de la cei din teritoriu, pentru că mulți dintre aceștia au o experiență foarte mare în problemele administrative. Sunt și consilier județean la al doilea mandat, mă preocupă absolut toate proiectele administrației județene, știu care sunt proiectele de investiție derulate de către primării, prin urmare, mă văd candidând pentru orice funcție, pe viitor. Sunt dispus să învăț în continuare, să-mi sprijin colegii, să mă implic mai mult, să contribui cu tot ceea ce știu și pot, pentru binele comunității clujene, pentru dezvoltarea PNL Cluj. 

 

Scandal în PNL Cluj, în pragul alegerilor. Szeplekan îl acuză pe Uioreanu că îi e FRICĂ de el

Comentarii Facebook