rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

Mesajul dur al lui Iohannis pentru ministrul Justiției, după înființarea comisiei speciale pentru legle siguranței naționale

  
Președintele Klaus Iohannis a criticat aspru înființarea comisiei speciale pentru legle siguranței naționale, spunând că PSD vrea să acapareze toate instituțiile statului.

Șeful statului este de părere că securitatea națională este prea importantă pentru a fi ”ocupată de o singură instituție”, precizând că ”este important să înțelegem că orice demers făcut de vreuna din aceste părți, pentru a schimba sau pentru a îmbunătăți cadrul general, are nevoie de colaborare tuturor celorlalți”.

Este evident că securitatea națională este destul de importantă, încât ea nu poate fi ocupată de o singură instituție. De aceea, și în Constituție, toate instituțiile mari au un rol în asigurarea securității naționale, începând de la președinte, la CSAT, la Parlament, la Guvern și, bineînțeles, la entitățile de specialitate: armată, servicii. În acest sens, cred că este important să înțelegem că orice demers făcut de vreuna din aceste părți, pentru a schimba sau pentru a îmbunătăți cadrul general, are nevoie de colaborare tuturor celorlalți. În acest context, sunt imaginabile două scenarii. Un scenariu ar fi un PSD dornic să ocupe toate instituțiile statului, să le acapareze, să forțeze schimbări ale legislației în domeniul securității naționale, în sensul unui control politic, fără să colaboreze cu președinția, fără să colaboreze cu CSAT, fără să colaboreze cu armata, cu serviciile. Acesta este un scenariu prost. Alt scenariu: o coaliție responsabilă, care înțelege nevoia modernizării legislației în domeniul securității naționale, se apucă să lucreze pe aceste teme foarte importante, colaborează cu președintele, cu CSAT, inclusiv cu reprezentanții serviciilor vizate și în final se obține ceea ce dorim cu toții: o legislație modernizată, o legislație europeană, care conduce la un cadru care permite o securitate modernă”, a spus Klaus Iohannis.

18-4-2018, 11:41
43 vizualizări
4 comentarii
janvaljan27-4-2018, 12:32
scula asta provoaca dispret si sila

nu are nimic de a face cu interesul national al Poporului Roman

este la fel de anti-roman ca dragnea si compania de bolsevici, doar ca joaca roluri diferite, victima este Poporul Roman

NU AVEM CONDUCATORI!!!
Presu' lu' SUA23-4-2018, 22:04
Da' ce competent e presu' asta! Le stie pe alea de justitie imediat dupa conferinta de presa a ministrului, macar sa astepte de ochii lumii si sa simuleze ca isi asculta consilierii... El... nimic!
U...r...m...a...r...e...s...c s...i...t...u...a...t...i...a c...u a...t...e...n...t...i...e s...i i..n...g...r...i...j...o...r...a...r...e!
o parere18-4-2018, 19:36
Gangavitul asta nu se pricepe decat la concedii. Este lamentabila prestatia sa ca presedinte. Este GHINIONUL romanilor.
Alex18-4-2018, 14:30
Felicitări Domnule Președinte!

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

301 vizualizări
22-10-2018, 22:06
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, prins când semna prezent în Parlament, deși nu a fost la ședință - VIDEO» Vezi tot
217 vizualizări
22-10-2018, 20:34
Firma Diferit acuzată de ”șantaj” în cazul Centurii Florești - FOTO» Vezi tot
166 vizualizări
26-9-2017, 11:51
Metrou la Cluj! Boc: ”Mulți spun că sunt gogoși sau povești. În 10 - 15 ani am putea avea o linie”» Vezi tot
155 vizualizări
31-7-2018, 15:00
Emil Boc: Un metrou pe ruta Aeroport-Cluj-Floreşti, va rezolva problema traficului aglomerat» Vezi tot
54 vizualizări
18-10-2018, 21:30
Contractul pentru execuția Centurii din Florești a fost reziliat» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?