Marș pentru Autonomia Transilvaniei. Are loc la Cluj-Napoca

 

Un marș pentru autonomia Transilvaniei va fi organizat la Cluj-Napoca.

 

Vrem autonomia economică a Transilvaniei, să ne administrăm singuri bugetele școlilor, spitalelor și infrastructurii. Această manifestare nu atinge în niciun fel integritatea statului România”, sustin organizatorii evenimentului, ce va avea loc la Cluj-Napoca în 30 noiembrie, la ora 16.00.

 

Până acum au confirmat putini clujeni că vor participa la eveniment.

 

Anul trecut, Ernő Fancsali a inițiat petiția ”Autonomie pentru Transilvania: Banat, Crisana, Maramures, Ardeal”, pe care au semnat-o 15.000 de persoane. 

 

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a răspuns clujeanului care solicita autonomia Transilvaniei. 

 

Capitala noii regiuni ar fi urmat să fie la Cluj, conform propunerii făcute de Fancsali Erno. Tânărul a inițiat și o petiție online semnată de 14.000 de oameni.

 

Guvern regional la Cluj, cu control politic si economic pe teritoriul Transilvaniei Autonomă. Istoria şi tradiţia din Transilvania sunt complet diferite de fostul Regat. Regiunea noastră a fost intotdeauna partea Europei civilizate. Aici a fost declarată prima oară libertatea confesională în 1568 la Dieta din Turda. Transilvania a participat la tratatele de pace de la Westphalia în 1648. Transilvania a avut domnitori care au pus mare accent pe cultură si toleranţă. In secolele 17-19, Transilvania a avut o autonomie largă. La Unirea din Alba Iulia în 1918, Transilvania a fost regiunea cea mai dezvoltată din România Mare. Guvernele centrale ne-au degradat la colonie. Biserica Greco-Catolică, având credinciosi numai din Transilvania, era eliminată, bunurile erau confiscate”, se arată în petiția demarată de Fancsali Erno.

 

Clujeanul a cerut ajutorul preșenditelui Klaus Iohannis, dar acesta l-a trimis, elegant, la plimbare. 

Comentarii Facebook