Manelistul Florin Salam, apare într-un sondaj al romilor din Cluj cu potențiali candidaţi la Parlament

 

Manelistul Florin Salam și regele romilor, Dorin Cioabă, apar într-un sondaj al romilor din Cluj cu potențiali candidaţi la Parlament.

 

Preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltarea Economiei Sociale Cluj, Dragoş Roşianu, a declarat că sunt căutate cele mai bune persoane care să reprezinte romii în Parlament. 

 

Am lansat, în premieră naţională, un sondaj de opinie online pe site-ul www.sondaje-rromi.eu în urma crizei de identitate politcă a romilor care se înregistrează la ora actuală. De mai mulţi ani nu există o reprezentare bună a etniei rome în Parlament şi vrem să vedem care dintre personalităţile rome incluse în acest sondaj se va plasa cel mai bine astfel încât să intre în Parlament pe listele unor partide româneşti. În sondaj au fost incluşi regele Dorin Cioabă, manelistul Florin Salam, apoi Vasile Ionescu, Aurel Pascu şi Rudolf Moca, personalităţi cunoscute în rândul etniei. Lista rămâne deschisă, romii având posibilitatea de a nominaliza şi alte persoane”, a spus Roşianu.

 

După ce vor fi centralizate datele, asociaţiile care au inițiat sondajul vor negocia cu partidele românești includerea pe liste a unui candidat la Camera Deputaților. 

 

Vom vedea şi care sunt ofertele partidelor româneşti şi le aşteptăm la un dialog. Având în vedere situaţia juridică în care se află Partida Romilor şi a liderului Nicolae Păun, care a fost anchetat, nu mai există un interes pentru politică din partea comunităţilor romilor din România. Această formaţiune nu mai reprezintă romii şi de aceea noi insistăm pentru o continuare a reprezentării etniei în Parlament. La sondajul online pot vota toţi romii, din ţară sau din diaspora, care cred că este nevoie de o schimbare a reprezentării etniei în Parlament”, a spus Florin Bârsan, reprezentant al Partidului Alianţa Democrată a Romilor din România.

 

Romii pot vota pe site -ul www.sondaje-rromi.eu, în perioada 23 – 29 septembrie. 

 

Sondajul este unul realizat la un nivel amatoricesc, pentru că poate vota oricine, nefiind deschis numai romilor, și se pare că se poate vota de mai multe ori.

Comentarii Facebook