Lucrarile la Sala Polivalenta incep luni! Vezi cum va arata constructia VIDEO si FOTO


Lucrarile la Sala Polivalenta de langa stadionul municipal "Cluj Arena" incep luni, a anuntat primarul Sorin Apostu. Proiectul a fost usor modificat, iar cladirea a fost "rotita" cu fatada spre Somes.

Primarul Sorin Apostu a prezentat proiectul si modificarile in cadrul unei vizite pe care a efectuat-o pe santierul viitoarei Sali Polivalente, insotit de reprezentantii firmei CON-A si arhitectul Serban Tiganas, proiectantul cladirii.

"Am intors Sala Polivalenta cu fata spre Somes pentru a putea amplasa acolo o piata care urmeaza sa permita accesul si spre stadion. Initial, Sala Polivalenta trebuia sa aiba deschiderea spre strada Uzinei Electrice, dar am decis, dupa discutii cu arhitectii, ca trebuie rotita si fatada sa fie spre Somes", a declarat primarul Sorin Apostu.

Arhitectul Serban Tiganas a explicat ca Aleea Stadion va fi transormata intr-o zona pietonala, dar va fi acces auto numai in zilele in care sunt competitii.

"Cladirea va avea o fatada moderna , cu folii care isi schimba culoarea pentru a fi in ton cu stadionul municipal. Folosim o tehnologie speciala, care speram sa demonstreze ca sala din Cluj va fi cea mai moderna din tara si la standarde europene", a spus Serban Tiganas.

Sapaturile la santierul Salii Polivalente vor incepe luni, 22 mai, iar lucrarile de constructie vor dura 1 an.

 

In interior cladirea este impartita in 3 zone relationate cu sala principala, dupa cum urmeaza:

Zona VIP si tehnica, cu acces dinspre str. Uzinei electrice dispusa pe 3 niveluri (parter, etaj 1 si etaj 2) ce gazduieste 1 foaier de nivel, un foaier in zona de acces, sali de sedinte si conferinte, birourile de administratie, lojele VIP, cabinele tehnice pentru sala, zona de supraveghere si anexele acestora.

Zona Publicului, cu acces dinspre piateta Sala-Stadion, organizata pe 3 niveluri din care primele doua (etaj 1 si etaj 2) cu rol in distributia verticala si orizontala a publicului pentru acces in sectoarele din sala si anexele aferente si un ultim nivel ce adaposteste un spatiu panoramic atat spre sala cat si spre apus si Somes cu rol in evacuarea de urgenta.

Zona Sportivilor si a anexelor salii dispusa la parter pe 3 laturi va cuprinde: 2 vestiare pentru 2 echipe, birouri antrenori, sali de discutii, medic, teste antidoping, sala de antrenamente cu anexe de depozitare, depozite pentru echipament de sala. In aceasta zona sunt dispuse si un restaurant public si o zona cu spatii comerciale inchiriabile ambele cu acces separat din exterior.

Zona spatiilor tehnice, adiacenta celei pentru sportivi va cuprinde spatii pentru depozite sala, depozite generale, centrale termice si de tratare, centrale de ventilatie, camera pompelor, bazin de apa, camera tablou electric general, camera curenti slabi, camera curatenie.

Comentarii Facebook