Lucrări de asfaltare pe drumul judeţean 108C Mănăstireni - Călata - Mărgău - Răchiţele

 

Consiliul Județean Cluj a demarat noi lucrări de investiții pe drumul judeţean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău – Scrind – Frăsinet. 

 

Importanța strategică a acestui sector de drum pe care îl reabilităm și modernizăm conform celor mai exigente standarde e dată de faptul că în acest fel vom asigura un acces ușor, rapid și în condiții de siguranță spre zona turistică Răchițele – Prislop – Ic Ponor, spre Parcul Natural Apuseni, Cascada „Vălul Miresei” din Răchițele precum și spre numeroase altele obiective turistice de interes major”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

 

Astfel, după ce, în prealabil, au fost executate pe anumite tronsoane de drum lucrări constând în șanțuri betonate, montarea de podețe tubulare şi lucrări pregătitoare în vederea asfaltării, în aceste zile se execută lucrări de așternere de covor asfaltic care vizează un sector de drum cuprins între poziţiile kilometrice 51 şi 53 şi lucrări de reabilitare a podului aflat la poziţia kilometrică 53+300. Fiind vorba despre lucrări complexe, în profunzimea drumului, acestea constau în turnarea de covor asfaltic în două straturi, respectiv binder şi strat de uzură, inserție de material geocompozit antifisură, executarea de șanțuri şi acostamente.

 

După finalizarea acestui tronson, lucrările de asfaltare vor continua pe sectorul de drum cuprins între poziţiile kilometrice 51 şi 47.

 

Lucrările de investiţii pe drumul judeţean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău – Scrind – Frăsinet se execută în cadrul unui proiect mult mai amplu care vizează modernizarea şi reabilitarea unui sector de drum în lungime de aproximativ 23 de kilometri, mai exact de la kilometrul 36+050 până la kilometrul 59+000, pe unele dintre sectoare lucrările fiind finalizate în cursul anului trecut.

Comentarii Facebook