Liviu Dragnea vrea o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere. Dăncilă NU e de acord

 

Șeful PSD ar vrea să promoveze o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere, dar acum premierul Viorica Dăncilă se opune și amenință cu demisia, susţine site-ul G4Media.ro, care citează surse din PSD.

 

Liviu Dragnea a mai încercat acest lucru și în februarie 2017, dar și fostul premier, Sorin Grindeanu, s-a opus. 

 

Dragnea a revenit la soluția Ordonanței de Urgență după condamnarea sa la închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive și a dat semnale publice explicite.

 

Nu știu dacă toți au curajul meu. Dacă vor avea acest curaj sau dacă vor rămâne toata viața cu teama generată de interese meschine si politice personale”, spunea Liviu Dragnea.

 

Potrivit site-ului G4Media, Dragnea doreşte adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere. Care nu poate ajunge pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern fără aportul premierului. Însă, spun surse din partid, Viorica Dăncilă se opune și amenință chiar cu demisia.

 

Avantajul unei OUG pe amnistie și grațiere este că Dragnea nu mai trebuie să aștepte modificările la Codul Penal, care au fost trecute urgent prin Parlament, dar atacate la CCR. Dacă OUG privind amnistia și grațierea intră în vigoare fie si pentru o singura zi, încetează toate procesele și se clasează toate anchetele în curs care vizează infracțiunile iertate prin amnistiere.

 

Dragnea este presat de timp pentru că Guvernul poate adopta Ordonanţe de Urgenţă doar pe durata sesiunii extraordinare parlamentare, adică cel târziu până joi, 19 iulie.

Comentarii Facebook