Liviu Dragnea este noul președinte al Camerei Deputaților. Tăriceanu conduce din nou Senatul



Cu toate că s-a speculat faptul că Liviu Dragnea va fi propunerea PSD pentru premier, acesta a mers pe mâna unei alte persoane, Sevil Shhaideh. Cu toate acestea, liderul social-democraților a fost ales drept președinte al Camerei Deputaților.

Cum celelalte coaliții nu au avut nicio propunere, Dragnea a fost singurul candidat, acesta fiind ales în funcție cu 216 voturi "pentru" şi 116 "împotrivă".

Totodată, şi Călin Popescu Tăriceanu a fost ales preşedinte al Senatului, cu majoritate de voturi, 87 au votat "pentru", iar 40 "împotrivă", el fiind susținut pentru această funcție de către grupurile PSD, ALDE și UDMR.

"Este adevarat ca in mandatul trecut ca o mare parte a parlamentarilor a tacut, Mandatul dat de români ne asigura legitimitate. Parlamentul trebuie sa exercite şi un controlo asupra instituţiilor de forţă", a declarat Tăriceanu..

"Astăzi România are un Parlament nou, îi felicit mai ales pe cei tineri. Este important sa avem dezbaeri noi, cred ca avem sansa sa facem acte de civilitate. Faptul ca ne gasim azi aici ne arata ca oamenii isi indreapta sperantele catre noi. Vreau sa va invit sa fiti parteneri, sa tragem in directia binelui public. Ceea ce va cerem este sa colaboram pentru proiectele mari. Paarlamentul este o institutie peste care s-a asternut o reputatie nemeritata. S-au adoptat multe legi care incurca", a spus și Liviu Dragnea.

Comentarii Facebook