rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

Liderii UDMR și PPMT acuză Jandarmeria de abuz: Steagul Transilvaniei este ilegal?

   

Președinții PPMT Cluj, Soós Sándor, și UDMR Cluj, Csoma Botond, cer explicații după ce, în 15 martie, mai mulți etnici maghiari au fost amendați pentru că au purtat steagul Transilvaniei la manifestările de comemorare a Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

 

În data de 15 martie 2017, de Ziua Națională a Maghiarilor de Pretutindeni, în municipiul Cluj a avut loc un caz nefericit cauzat de Jandarmeria Română, Grupa de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca la manifestarea festivă organizată de către UDMR Cluj.

 

Președintele PPMT Cluj, Soós Sándor, președintele PPMT filiala Cluj-Napoca, Fancsali Ernő și alți colegi de ai lor au participat la eveniment într-un mod pașnic, purtând steagul Transilvaniei, un steag ale cărui simboluri se regăsesc și în stema României. Jandarmii invocând solicitarea organizatorilor pentru înlăturarea persoanelor și a steagurilor, solicitare care a fost negată de către organizatori, au oprit, au legitimat și au dat amenzi și avertizări în baza legii 60 din 1991 art. 26, lit. f, creând astfel conflict între organizatori și participanți.

 

De asemenea, vă menționăm faptul că și în anul 2016 s-au întâmplat cazuri asemănătoare, atunci organele au susținut faptul că purtarea steagului Transilvaniei ar constitui infracțiune, potrivit prevederilor art.396 C.pen, constând în aceea că steagul Transilvaniei ar fi de natură să incite la ură și discriminare. La acea dată a fost trimis o petiție către Poliție, prin care s-a cerut lămurirea comportamentului abuziv al polițiștilor, la care am primit un răspuns fără a conține observații concrete. (Răspuns înregistrat cu nr. RS/2259 din 22.04.2016 la Inspectoratul de Poliție Județean Cluj.)

 

Prin faptul că unii participanți au fost îndepărtați din mulțime și reținuți de către organe în vederea legitimării și obligării de a nu purta în continuare la eveniment steagul Transilvaniei, persoanele au fost împiedicate să participe la evenimentul comemorativ, astfel au fost încălcate mai multe drepturi constituționale.

 

Vă rugăm clarificarea: Comportamentul și măsurile luate de către jandarmi au fost oportune și legale? Purtarea steagului Transilvaniei de către persoane care se simt reprezentați de către simbolurie acestuia este sau nu este legală”, se arată în memoriul trimis de cei doi președinți.

 

Incidente la Cluj. Un reprezentat PPMT, amendat pentru că flutura steagul neoficial al Transilvaniei - VIDEO

18-3-2017, 11:04
29 vizualizări
36 comentarii
gigi spaga20-3-2017, 10:19
nu mai da Putin bani la udmr/ppmt asa cum facea altadata
iredentism low-cost :)
Bogdan19-3-2017, 18:41
Astia si greierele ar vrea sa faca ciripel ciripel ciripel ! :)) cata dezinformare si dezbinare ....asa-i unde nu exista politicieni patrioti, vai de popor.
Exact19-3-2017, 15:03
Pai nu sunt indivizi aceia cu petitia pentru autonomie ?
Ce promoveaza acestia pe paginile lor de socializare din mediul online ? Fancsali ? nu este individul cu petitia ? Cand un astfel de individ poarta astfel de steaguri cam ce mesaj transmite ? De ce organizatori acestor manifestatii de 15 Martie le permite sa se alature marsului ? Au facut acelasi lucru si la ,,marsul,, de anul trecut ? Sunt recidivisti !
,,Vinovatii ,, sunt organizatori ! Nu le mai permiteti la Francsali si Compania sa agite spiritele si sa provoace .Anul viitor sa ramana acasa.
Felifictari fortelor de ordine !

Exact19-3-2017, 15:07
Felicitari Fortelor de Ordine etc. !
Extract20-3-2017, 8:59
In primul rand felicitari etc, samd, analfabetismului patriotard, dacic, getic. Bai "muci in fasole", pune mana pe carte, faci de rusine acest popor milenar sau gaseste un post de radio sa poti grohai, daca stai prost la capitolul educatie! Dar cred ca si la vorba esti agramat, peltic si cu bube dulci in gura. Un fel de caca-pisi.
Stefan19-3-2017, 13:18
ROMÂNII AU NEVOIE DE UN PARTID NAŢIONALIST DE EXTRENĂ DREAPTĂ. EXPERIMENTELE FĂCUTE (DE UNII OCULŢI) PE ROMÂNIA AU EŞUAT, SUNT UN DEZASTRU. LEGEA ŞI RESPECTUL MINORITĂŢILOR FAŢĂ DE ROMÂNIA ŞI LEGE TREBUIE REINSTAURAT!
Napoca LATINA19-3-2017, 13:30
Asa este Romania are nevoie de un partid nationalst, un partid al patriotilor romani. Tradatori de tara avem din pacate destui.
:)))19-3-2017, 15:17
Medicamentele, ati uitat sa va luati medicamentele
clujean22-3-2017, 23:03
Subscriu!
CJ-N19-3-2017, 12:34
Pentru Transilvania independenta ar fii cea mai buna solutie si pe urma Dragnea nu are decat sa tina cat asistati social doreste in Teleorman. Transilvania ar fii o a 2 a Elvetie fara hienele de asistati din Moldova si Teleorman care nu ajunge ca nu produc nimic i mai tinem si din banii nostrii.
Napoca19-3-2017, 12:57
Dute BOZGORAS in Ungaria ta.. ce mult va mai doriti voi bozgorasii sa rupeti Transilvania de Romania. Cred ca aveti orgasme noaptea cand visati la Transylvania rupta de Romania si la un pas de a fi anexata de Ungaria voastra.
@CJ-N20-3-2017, 2:12
tu nici sa scrii nu esti in stare, cu cine sa ajunga Transilvania ca Elvetia, cu cei ca tine?
Burdujel19-3-2017, 10:10
Jandarmeria a procedat corect.
Idiotii de orice natie trebuie sanctionati.
soni19-3-2017, 5:05
Jandarmeria a procedat corect la supravegherea defilarilor UDMR!
UDMR este o uniune culturala care a trebuit protejata deoarece are si ea hahalerele ei!.......unele de comanda, altele de executie!
Cat priveste PPMT asta e o "uniune" mai salbatica care mai trebuie dresata din cand in cand!
rezonabil18-3-2017, 21:47
Un salut pentru toti oamenii cu bun simt !
acolo nu era vorba de steagul Transilvaniei,este steagul celor care solicita autonomia tinutului secuiesc Asa ca singurii care recunosc acest steag ,in afara celor din secuime,sunt,cei din administratia de la Budapesta. In urma cu 2-3 ani si oficialii de la Bruxelles au avertixat ca nu este legala folosirea acestui steag !!!
Deci amendati absolut corect.
haha18-3-2017, 22:08
Oare cei care au participat la marea unire l-au folosit ilegal? L-au folosit dorind separarea tinutului secuiesc? Dupa parerea ta, care este (a fost) steagul Ardealului? Ne poti da exact cine anume din Bruxel l-a declarat nelegala? Daca e nelegala, oare de ce stema de pe ea este si in stema Romaniei? Vezi ce zice wikipedia (neinterzisa, nedeclarata ilegala de Bruxel). Gasesti acolo atat drapelul cat si stema.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Transilvania

PS. Tot ce ai scris e o mare prostie ...
Eu19-3-2017, 0:08
1. De cand si cu ce drept decide Bruxelles ce steag e legal sau nu in Romania?
2. Steagul Transilvaniei ii reprezinta pe toti locuitorii din Transilvania ( studiaza putin simbolurile de pe steag). Si atunci argumenteaza, te rog, de ce se incearca interzicea lui. Cine si de ce se teme de aceste simboluri?
De ce absolut toate regiunile si din Romania sunt incurajate sa se mandreasca cu simbolurile lor istorice, dar ardelenilor (inclusiv romanor ardeleni) acest lucru li se interzice?
Napoca LATINA18-3-2017, 20:18
BOZGORILOR ori vorbiti limba romana ori mars in Ungaria voastra !
haha18-3-2017, 22:10
Care lege interzice folosirea altei limbi? Pacat, ca prostia nu doare!
civilizatie18-3-2017, 18:55
In loc de toate aceste discutii sterile, care evident ca nu au ca scop prosperitatea orasului si tintesc doar catre intarirea opiniilor de la Bruxelles, ar fi bine ca cine nu este convins inca de care este comportamentul intr-o tara civilizata in asemenea situatii, sa urmareasca parada St. Patrick de ieri a etnicilor irlandezi din orasul New York. Se va observa cum se defileaza acolo si ca acesti etnici irlandezi ies in masa cu steagul US, tara in care traiesc de generatii si fata de care sint loiali, si doar ocazional apare steagul Irlandei.
@civilizate18-3-2017, 20:46
Corect, dar irlandezi nu au pretentii teritoriale in USA.....si corect sunt loiali tari care ii gazduieste, nu poate fi vorba de loialitate in cazul etnicilor maghiari din Romania
local18-3-2017, 18:28
PPMT si UDMR fac lucrurile acestea nu de dragul rezultatelor locale, ca doar niciun ungur nu este

prigonit in Cluj, ci ca sa se auda la Parlamentul European, ca acolo se iau deciziile, si sa se mai

adune inca o dovada la dosar, de cat de abuzati sunt ungurii in Ardeal.
Domnilor18-3-2017, 18:14
Eu doresc si legalizarea steagului dacilor, in acest caz, cel cu cap de lup, ca doar si ei au fost pe aici. Desi maghiarii ne spun ca dacii nu au existat.
Daca este sa incepem acuma razboiul steagurilor, ca prioritate in acest oras, atunci, intr-adevar, nu vad nici eu, cum nu vad nici maghiarii, de ce un steag e mai putin legal decat celalalt.
haha18-3-2017, 22:12
Steagul dacilor e deja perfect legala!
ASD18-3-2017, 15:13
Daca cineva are impresia ca jandarmii astia cunosc legile 'ad litteram' sau macar incearca sa se actualizeze la schimbarile legislatiilor, se inseala. Asta e un caz clar de necunoastere a legii a unor organe care in mod normal ar trebuii sa fie la curent cu legile care intra in sfera lor de activitate. Sper pt binele lor sa nu fie sanctionati...
bcd18-3-2017, 16:16
nu vor fi si pe buna dreptate,nu-ti fa griji degeaba.
au fost altii sanctionati pt ca umbla aiurea cu steagul lui peste
dan18-3-2017, 14:44
steagul Transilvaniei nu exista,despre ce vb astia?exista doar in capul lor,faze din astea merg in Secuime,unde sunt majoritari dar nu la Cluj,aici nu sunt majoritari,deci fara inventii.
Eu18-3-2017, 23:19
Cum sa nu existe? Te rog sa te documentezi putin. Este un steag istoric recunoscut si de romani, care ii reprezinta pe TOTI locuitorii Transilvaniei. Desi, probabil ca tu crezi ca nici Transilvania nu exista, aaa-i? Inainte sa raspunzi, gandeste-te, ca daca Tramsilvania si steagul sau nu exista, la fel nu exista nici Basarabia, nici Moldova, nici Dobrogea si nici steagurile lor.
dan19-3-2017, 13:02
Basarabia,Moldova,Dobrogea,Transivania au acelasi steag,tricolorul,restu e gargara separatista
Eu19-3-2017, 15:50
Super tare! Atunci propun sa se interzica de urgenta folosirea steagurilor acestora si amendarea drastica a celor care indraznesc sa defileze cu ei, indiferent cu ve ocazie, ca fiind separatisi, iredentisti, extremisti si poate chiar teroristi rebeli. Pana la urma, ori sunt toate legale, ori sunt toate ilegale, corect? Nu-i asa ca ar fi fain, ar fi dovada absoluta a unitatii acestei tari.
Napoca LATINA18-3-2017, 13:36
Bozgorilor ori vobiti limba romana ori MARS in Ungaria voastra ! Nimeni nu va tine aici cu forta provocatori nerusinati ce sunteti !
G18-3-2017, 13:38
S*** PU*A
Cluj18-3-2017, 14:13
Napoca Latrina, oamenii au dreptul sa foloseasca orice limba, atat scris, cat si vorbit. Asemena trimiteri sunt primitive si denota multa incultura si lipsa de educatie. Din pacate doar din spatele anonimatului esti atat de "trimitor". Nu de alta, dar daca a-si afla cine esti, ti-as da un sunt in dos si niste castane sa-ti revii din prostie.
@Napoca18-3-2017, 15:21
In orice tara Europeana calatoreste sau este bastinas un individ poate, are dreptul legal, sa vorbeasca in orice limba doreste el. Este si un semn al civilizatiei secolului XI in care traim. Muta-te d-le intr-o tara Africana, urca-te intr-un cocotier si traieste linistit alaturi de maimute ca acolo te integrezi perfect. Paraseste Europa ca nu e de tine....
moimeanu18-3-2017, 15:31
Si crezi ca maimutele il vor accepta? Sa vezi ce tranta baga din cocotier, cu sutul de rigoare.
@@Napoca18-3-2017, 17:06
eu sunt de acord cu tine fratele meleu, dar vezi ca e secolul XXI !

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

490 vizualizări
23-6-2018, 21:19
Eckstein Kovacs Peter își dă demisia din UDMR: Cârdăşia cu PSD este inacceptabilă» Vezi tot
405 vizualizări
22-6-2018, 12:52
Cum şi-a motivat Dragnea demisia: ”Pentru mine, demnitatea e mai importantă decât orice funcţie”» Vezi tot
242 vizualizări
22-6-2018, 0:02
Firma SC DIFERIT refuză să lucreze la centura Floreștiului» Vezi tot
232 vizualizări
22-6-2018, 10:55
Mesajul Gabrielei Firea, după condamnarea lui Dragnea. L-a citat și pe Martin Luther King Jr.» Vezi tot
98 vizualizări
21-6-2018, 18:32
Dragnea, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, pentru instigare la abuz. Fosta sa soţie, Bombonica Prodana, scapă de proces» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?