Liberalii din Cluj îl acuză pe prefect că a ”periat” colegiile pentru a-i favoriza pe PSD -isti și pe Daniel Buda

 

Liberalii clujeni susțin că au fost furați în urma unui ordin semnat de prefectul Gheorghe Vuşcan, prin care 4.000 de alegători din Colegiul 2, unde candidat e Steluța Cătăniciu (PNL), au fost mutați în Colegiile 3 și 1.

 

Gheorghe Vușcan a emis un ordin care ”coafează” Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor, fiind mutați în Colegiile 1 și 3 circa  4.000 de alegători, care au votat cu USL la alegerile locale. Favorizat de această mutare este deputatul PDL, Daniel Buda, cel care candidează pe Colegiul 2 și o defavorizează pe Steluța Cătăniciu, candidatul PNL pe acest colegiu.

 

Cele 4.000 de voturi s-au dus în Colegiul 3, circa 2.500 și o favorizează pe Aurelia Cristea, candidatul PSD, dar și în Colegiul 1, au fost mutați alți 1.500 de votanți. 

 

Practic, prefectul Vuşcan şi primarul Emil Boc au fost de acord să modifice structura Colegiului 2 de Deputaţi, în favoarea lui Daniel Buda. Peste noapte au dispărut patru mii de alegători, domiciliaţi în diferite zone, unde la alegerile locale s-au înregistrat vot în favoarea USL. Practic este un joc să lase candidatul USL pe Colegiul 2, fără şanse în favoarea lui Buda”, spun liberalii clujeni.

 

Avocata Steluţa Cătăniciu, cea care candidează pe Colegiu 2, a declarat că ordinul prefectului este ilegal: ”Ordonanţa Guvernului 890/2012, care se referă la programul calendaristic al alegerilor generale, prevede că aducerea la cunoştinţă publică a numărului de alegători înscrişi în listele electorale permanente ale fiecărui colegiu uninominal se putea face cel mai târziu până la data de 3 octombrie 2012. Ori prefectul a modifica componenţa Colegiului 2, în 23 octombrie”. 

 

Preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, îl acuză pe Gheorghe Vuşcan: ”Nu înţeleg de ce prefectul a semnat acel ordin fără să se consulte cu noi. Consider că gestul prefectului de a slăbi Colegiul 2, nu este unul prea sportiv. Nu am fost consultaţi şi nimeni nu ne-a întrebat nimic, deşi suntem colegi de alianţă”.

 

În Colegiul 2, la alegerile locale din iunie 2012, USL a obținut 12.355 de voturi, iar PDL 12.355. 

 

Prefectul Gheorghe Vuşcan nu a putut fi contactat, fiind plecat într-o vizită în China. Şeful de cabinet al acestuia, Ana Maria Danciu, a dat vina pe Primăria Cluj-Napoca pentru această situație. ”S-au strecurat câteva greşeli. Cei de la Juridic, aveau obligaţia de a verifica toate aceste arondări. Această listă trebuie să fie în concordanţă cu listele de la Autoritatea Electorală Permanentă. Aceste greşeli au fost corectate printr-un ordin al Prefectului”, a spus Ana Maria Danciu.

 

Comentarii Facebook