Latura vestică a Pieții Unirii va fi pietonală până în luna mai

 

Primarul Emil Boc dă asigurări că latura vestică a Pieții Unirii va fi pietonală până în luna mai, când încep Zilele Clujului. 

 

”Când vremea ne va permite, conform și calendarului de evenimente pe care îl avem, această zonă va fi reamenajată. Lucrarea se va încheia până în 20 mai. 

 

Obiectivul este ca de Zilele Clujului Piața Unirii să fie finalizată. Cele mai multe lucrări vor fi pe latura vestică unde vor fi terase și zonă pietonală. Traficul va fi închis. Obiectivul este ca pe 20 mai să fie terminate lucrările. Sper să nu apară complicații pentru că m-am fript de prea multe ori cu constructorii. Eu vă spun termenii din contract. Depinde de ei dacă le vor respecta, dacă nu vor fi sancționați.

 

Până acum, firma respectivă nu a dat rateuri, dar acum urmează partea cea mai grea”, a explicat primarul Emil Boc, la Napoca FM.

 

Traficul rutier va fi modificat, cu ocazia acestor lucrări. Șoferii nu vor mai face virajul stânga pentru intra în Piața Unirii, după Consulatul Maghiar, ci vor merge ajunge pe cealaltă latură a Pieței Unirii ocolind pe strada Memorandumului - strada Gheorghe Șincai - strada Napoca. 

 

Pe zona pietonală câștigată prin lărgirea Pieței Unirii vor apărea terase și zone de relaxare. Standul de taxi se va muta pe cealaltă aripă, terasele vor coborî în carosabil și trotuatele vor fi reamenajate. Aria pietonală își va lărgi astfel profilul în zona centrală.

 

Standul de taxi existent acum pe latura vestică a Pieței Unirii va fi mutat pe latura opusă, în zona hotelului Melody. De asemenea, vor dispărea și parcările oblice de pe latura cu hotelul Melody, urmând să fie păstrate numai parcări paralele, mai puține decât în acest moment. Propunerea a venit din partea celor de la Monumente Istorice.

Comentarii Facebook