Klaus Iohannis, așteptat în Harghita cu mesaje de autonomie și imnul secuiesc


Președintele Klaus Iohannis efectuează, marți o vizită oficială în județele Harghita, Covasna și Vrancea. La Miercurea Ciuc, șeful statului a fost așteptat cu mesaje de autonomie și imnul secuiesc.

Șeful statului a fost așteptat în fața sediului Consiliului Județean Harghita din Miercurea Ciuc de un grup de aproximativ 30 de persoane, care purtau steaguri secuiești și pancarte în limbile maghiară, română și germană prin care își exprimau o serie de doleanțe, cum ar fi autonomia teritorială pe criterii etnice, după modelul Tirolului de Sud, potrivit Agerpres.

Iohannis, care a fost întâmpinat de președinții Consiliilor Județene Covasna și Harghita, Tamas Sandor și Borboly Csaba, a declarat presei că a venit în cele două județe pentru a afla care sunt problemele cu care se confruntă oamenii de aici.

Președintele va participa la dezbaterea "Coerență și transparență — exemple de bune practici la nivelul județelor Harghita și Covasna", la care sunt prezenți aproximativ 300 de reprezentanți ai administrației publice locale din cele două județe. Înaintea acestei dezbateri au fost intonate imnul României și imnul secuiesc.

Comentarii Facebook