Kiat și Diferit au lucrat de mântuială pe Traian Vuia. De ce o bandă de circulație e tot neasfaltată? - FOTO

 

Firmele Kiat și Diferit, cele care se ocupă de asfaltările din Cluj-Napoca și implicit și pe strada Traian Vuia, nu au asfaltat o bandă de pe drum pentru că au avut de remediat alte greșeli.

 

Un clujean ne-a semnalat cazul, indicând faptul că de luni de zile o bandă de mers, de la sensul giratoriu spre Apahida, este tot la stadiul de praf și moloz.  

 

După sensul giratoriu din fața Aeroportului, în direcția de ieșire din oraș, prima bandă de mers de pe strada Traian Vuia a rămas neasfaltată, plină de gropi umplute cu balast ba chiar și diferență de nivel de vreo 10 cm între cele 2 benzi în unele locuri, cum se poate observa și în pozele atașate. Mașinile care trec de sensul giratoriu circulă doar pe banda din mijloc. Cum s-a făcut totuși recepția lucrărilor la această stradă? Cine este de vină firma Kiat sau vreo firmă de utilități? 

 

Lucrez în zonă și mi se pare totuși o bătaie de joc, se anunță că se asfaltează strada în întregime și porțiunea respectivă este lăsată în voia sorții, mai ales că este în fața Aeroportului și traficul este mare, fiind și un drum important de intrare/ieșire din oraș. Vă mulțumesc și chiar sunt curios dacă o să publicați Primăria sau cineva va fi capabil să dea un răspuns?”, ne-a scris Czineghe Arpad.

 

Reprezentații Primăriei Cluj-Napoca susțin că acea bandă de circulație nu a fost terminată pentru că li s-ar fi cerut firmelor Kiat și Diferit să repare mai multe porțiuni de drum unde au fost probleme. 

 

S-a cerut din partea Primariei ca firmele să facă anumite corecții pentru lucrări. Nu a apucat să termine drumul pentru că au lucrat pe alte porțiuni ale străzii Traian Vuia”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

 

Municipalitatea precizează că firmele au luat jos asfaltul vechi de pe strada Traian Vuia și au reasfaltat, fără ca drumul să rămână neted. ”Drumul a rămas vălurit, pentru că au pus stratul nou de asfalt peste cel vechi fără a face reechilibrări. Se adună apa pe drum, iar iarna există pericolul ca asfalul să crape, din cauza fenomenului de îngheț-dezgheț”, au mai precizat reprezentații Primăriei Cluj-Napoca.

 

Nu a fost precizat un termen până la care drumul va fi terminat complet. Cert este că lucrarea nu va fi recepționată și plătită, dacă strada Traian Vuia va avea în continuare probleme. 

Comentarii Facebook