Kelemen Hunor: România este un model despre cum să bagi pumnul în gura minorităţilor



Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi că România este un model despre cum să bagi pumnul în gura minorităţilor, iar o colaborare foarte echilibrată între UDMR şi coaliţia PSD-ALDE va fi dificilă, după ce Camera Deputaţilor a respins proiectul privind reducerea pragului de reprezentare.

A fost un refuz total al oricărui dialog din partea partidelor politice din Parlament (...). Bineînţeles au fost intervenţii brutale din partea PNL-ului, din partea PMP-ului, ultranaţionaliste. Să pui pumnul în gură, să nu accepţi nici măcar discuţia înseamnă că ai lucruri sau intenţii ascunse (...). Majoritatea nu doreşte să dialogheze cu minoritatea, doreşte să pună pumnul în gură şi să spună că lucrurile sunt frumoase, sunt bune, România e un model. E o afirmaţie fără conţinut. Nu este un model. Este un model cum să bagi pumnul în gura minorităţilor”, a declarat Kelemen Hunor, la RFI, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă a fost încălcat protocolul dintre UDMR şi coaliţia PSD-ALDE prin votul de miercuri din Camera Deputaţilor, liderul UDMR a declarat: „Încălcat în ce sens? Bunul simţ a fost încălcat şi regula dialogului. În protocol, nu scrie că această lege trebuie votată de coaliţia majoritară, dar bineînţeles că va fi dificilă în continuare o colaborare foarte echilibrată, până la urmă fiecare parte are nişte priorităţi. Dacă priorităţile mele nu sunt susţinute de aşa-zişii parteneri, atunci şi eu trebuie să mă uit care dintre priorităţile lor pot să susţin”.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri proiectul de lege propus de UDMR privind reducerea pragului de reprezentare de la 20% la 10% pentru folosirea limbii materne în relaţia cu administraţia publică.

Comentarii Facebook