Jurnalist francez în Cluj: De ce construiți biserici fastuoase, dacă aveți spitale vechi?

 

Un jurnalist francez a vizitat Clujul și a rămas uimit că ridicăm biserici impresionante, dar spitalele sunt în paragină.

 

Timp de trei zile, jurnalista Anne Kerjean a vizitat Turda și județul Cluj, la invitația Asociației T9 și a Consiliului Județean.

 

Anne Kerjean este jurnalist la publicația Charente Libre din Angouleme, una dintre cele mai mari publicații regionale din sud-vestul Franței, cu peste 200.000 de abonați.

 

Anne a vizitat Turda și Câmpia Turzii, dar a concluzionat că nu înțelege logica pentru care românii construiesc noi biserici atât de fastuoase dar au spitale atâta de vechi. ”Nu e vorba despre faptul că sunt construite din fonduri publice sau donații. Eu vorbesc de un mod de gândire în general care mie mi se pare un paradox și de neconceput. Nu pot întelege. Pe de-o parte un spital vechi, pe de alta foarte multe biserici aurite, fastuoase și încă în construcție. Chiar mă gândesc că persoanele mai sărace ar putea să meargă să doarmă în ele, sunt frumos colorate, au încălzire, iluminat puternic și au covoare groase pe jos”, a declarat juranlista din Franța care a vizitat muzeele din Cluj și Mănăstirea Mihai Vodă, scrie infoaries.ro.

 

Jurnalista s-a încrucișat în vizita ei prin România cu situații pe care le-a descris drept paradoxale și de neconceput pentru un occidental: drumuri perfect asfaltate dar care care au inexplicabil câte o groapă în asfalt, drumuri asfaltate dar cu poduri neterminate.

 

”Avem cu toții probleme mai mari sau mai mici, cu politicienii. Chiar și în Franța avem un primar care a fugit în Argentina, după ce a fost judecat. Cred că mai important e implicarea oamenilor în ceea ce fac, în comunitățile lor și mai cred că politicienii trebuie să învețe să răspundă în fața propriilor lor cetățeni”, crede jurnalista Anne Kerjean.

Comentarii Facebook