Iohannis: România e singura țară care se opune aderării la spațiul Schengen



Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, cîă singura țară care se opune realmente aderării la spațiul Schengen este chiarRomânnia, precizând că unii politicieni "nu au înţeles foarte bine cum e cu statul de drept".

"Singura ţară care realmente se opune aderării este România, prin felul nefericit în care legiferăm, prin felul nefericit în care dăm ordonanţe de urgenţă, în general prin felul nefericit prin care arătăm că nu ştim ce vrem. Mă refer la Ordonanţa 13, la MCV, unde partea vizată prioritar, justiţia, şi-a făcut treaba. Stăm bine. La cealaltă parte, care ţine de Parlament şi de politicieni mai avem teme de rezolvat şi abordări de tip Ordonanţa 13, chiar dacă au dispărut, arată multor politicieni europeni că lucrurile în România nu sunt încă stabile în ce priveşte abordarea faţă de ce se numeşte statul de drept", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, într-un interviu pentru caleaeuropeana.ro.

Acesta a făcut referire şi la abordările politicienilor care "ceartă Bruxelles-ul", spunând despre aceştia că "nu au înţeles foarte bine cum e cu statul de drept".

"Iar abordările unor politicieni chiar foarte vizibili, cu poziţii foarte înalte în stat, care cică ceartă Bruxelles-ul, sau ceartă Uniunea Europeană pentru diferite abordări, nu ne fac bine absolut deloc, dimpotrivă, ele confirmă că, în continuare, în România avem cam mulţi politicieni care nu au înţeles foarte bine cum e cu statul de drept, care sunt valorile fundamentale ale Uniunii Europene şi avem încă politicieni care au apucături naţionaliste într-un mod negativ, care au impresia că «Uniunea Europeană nu are ce se amesteca în treburile noastre interne». Păi dacă n-ar avea, de ce suntem membri acolo? De ce suntem membri, dacă nu vrem să se implice? Astfel de abordări prost înţelese din partea poliicienilor de la noi, nu a tuturor, a unora, fac, de fapt, ca această discuţie să se tot prelungească. În rest, din motive tehnice, pot să vă spun că nu se opune nimeni", a mai spus șeful statului.

Comentarii Facebook