Iohannis îi cere din nou demisia lui Ponta: ”Criza se rezolvă așa”




Președintele Klaus Iohannis i-a cerut, din nou, demisia premierului Victor Ponta, într-un interviu pentru publicația britanică Financial Times.

Șeful statului a precizat că este inadmisibil ca un prim-ministru să conducă ţara atât timp cât este urmărit penal şi este acuzat de procurorii DNA de fapte de corupţie.

În acest prim interviu important acordat unei publicații în limba engleză, șeful statului și-a reiterat dorința de a „curăța” viața politică românească. Dar, pentru că întotdeauna există un „dar”: „Mulți oameni așteaptă schimbări rapide care, în mod evident, nu vor avea loc imediat,” subliniază președintele României. Astfel, demisia premierului va fi, probabil, o altă schimbare de durată, potrivit realitatea.net

"Cel mai bun mod de a rezolva criza este să demisionezi. Dacă este nevinovat, aşa cum pretinde, atunci nu este nicio problemă... Dar este de neacceptat pentru o ţară europeană să aibă un prim ministru acuzat de procurori de fapte ilegale", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în interviul din "Financial Times".

Publicația britanică arată că pentru 93 % dintre românii care sunt convinși că fenomenul corupției se menține prezent în rândul politicienilor din perioada post-comuniste, actualul președinte reprezintă desprinderea de acest sistem și este noua față a unei Românii deschise și „occidentală în gândire”.

Astfel, jurnaliștii vorbesc despre intervențiile semnificative ale președintelui Iohannis în sprijinul DNA, precum și faptul că și-a folosit influența pentru a-i „determina” pe parlamentari să respingă un proiect de lege care le asigura politicienilor imunitate în fața legii.

Comentarii Facebook