Ioan Rus. Nu am discutat cu nimeni de la EADS, niciodată - VIDEO

 

Fostul ministru de Interne, Ioan Rus, susține că nu a discutat niciodată cu cei din concernul EADS, așa cum s-a vehiculat în presă în ultimele zile. 

 

Ioan Rus, persoană fizică, sau ministru de Interne, nu a avut niciodată nicio discuție, nicio întâlnire directă sau prin interpuși cu EADS. În consecință orice fel de aprecieri sunt inutile. Este onorant să te pună cineva alături de cancelarul Germaniei, de Klaus Mangold, Bodo Hornbach și de alții și cineva să își închipuie că acesta e nivelul lui Ioan Rus, de cancelarul Germaniei. E interesant, dar vă repet că eu nu am avut nicio discuție cu EADS. De nicun fel. 

 

Managementul integrat de securizare a frontierelor ca și concept s-a discutat în ultima perioadă a mandatului meu și s-a stabilit că acesta este conceptul, dar negocieri pe acest lucru s-au făcut după ce am plecat eu de la minister. În perioada cât am fost ministru, eu nu m-am întâlnit cu niciun reprezentat al acestui concern. Ce spun tot felul de cetățeni despre treaba asta este problema lor. Consider că justiția trebuie să își facă treaba. Dacă s-au stabilit că au fost ilegalități legat de acest contract foarte bine, dar dacă nu sunt e foarte bine că nu sunt. 

 

Eu cred că și cei care își permis să aducă în discuție nume importante din Europa, ar trebui să se gâdească. Fie au dovezi, fie să se gândească și la consecințe”, a spus Ioan Rus. 

 

Comentariul lui Ioan Rus vine după dezvăluirea din Huffingtonpost.de. ”Una dintre figurile centrale o reprezintă Ioan Rus, fost director general DaimlerChrysler pentru Transilvania (până în 2000), apoi ministru de interne român şi responsabil pentru încheierea afacerii MAI-EADS”, scrie publicația germană.

 

Potrivit procurorilor, contractul EADS a fost semnat în anul 2004 de ministrul de interne Marian Săniuţă. Preţul a fost inițial de 540 de milioane de euro, dar a fost suplimentat, prin acte adiţionale, până la peste 700 de milioane de euro.

 

Dezvăluiri despre dosarul EADS în Huffington Post. Sunt implicați Gerhard Schroder, Elena Udrea şi Ioan Rus

Comentarii Facebook