Ioan Rus: Nokia este un pradator economic. Este cea mai mare teapa pe care si-a luat-o Romania VIDEO


Fostul ministru de Interne al PSD, Ioan Rus, a declarat ca Nokia are un comportament de pradator industrial si intreaga poveste cu finlandezii este cea mai mare teapa pe care si-a luat-o Romania.

"Acest comportament de pradator industrial al lui Nokia va fi, la finalul zilei, una dintre cele mai mari tepe pe care statul roman le-a luat vreodata. Ceea ce s-a intamplat ca presedintele tarii si primul ministru vorbeau de 15.000 de locuri de zeci de mii de locuri de munca. Toti cei care au terminat clasele 1-4 la zi si nu la fara frecventa inteleg ca o astfel de firma niciodata nu poate sa aiba 15.000 de muncitori, cu tehnologia pe care o utilizeaza si automatizarea. A fost o chestiune absolut propagandistica si in spatele ei vor fi o sumedenie de probleme pe care le vom vedea. Asta in contextul general cu aderarea Romaniei la spatiul Schengen", a precizat Ioan Rus.

Fostul ministru de Interne a declarat ca este ingrozit de cata prostie vede, lasand sa se inteleaga faptul ca plecarea Nokia de la Jucu se leaga de faptul sa unele state europene s-au opus aderarii Romaniei la spatiul Schengen.

 

"Sunt ingrozit de cata prostie vad. De asta ma implic si eu in problema asta. Toate guvernele de dupa '90 au fost intr-un proces de aderare la spatiul european sau nord american. Niciodata nu a fost intrerupt. Un guvern s-a dus mai repede, altul mai incet, dar este prima data cand procesul in sine este suspendat. Nu avem ministri, prim ministru, sef de stat care sa analizeze de ce o tara ca Olanda se opune aderarii Romaniei la spatiul Schengen. Razboiul este economic. Cine pe cine afecteaza? Afecteaza doar Constanta pe Rotterdam, dar cine le explica astora (n.red. olandezilor) ca in realitate noi avem o probleme cu aparitia unui port la marginea spatiul european, care este romanesc si nu olandez. Ca noi nu ne-am dus in Indiile Olandeze sa le cream probleme. Nu ne-am dus sa le facem probleme nici finlandezilor, dar trebuie sa acceptam cu totii ca in lume se duce un razboi economic, cu toate armele. Nu se trage cu kalashnikov -ul, dar se duce cu toate armele", a declarat Ioan Rus.

Fostul ministru de Interne nu a dorit sa explice de ce Nokia reprezinta cea mai mare teapa din istoria Romaniei.

Comentarii Facebook