Ioan Rus: Fac 6 ore până la Cluj. Ar fi elegant să fac 3 ore

 

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat că speră și el să prindă ziua în care să facă de la București la Cluj numai 3 ore.

 

El susține că Master Planul General de Transport va garanta că u ne vom trezi ca până acum numai cu promisiuni. 

 

Dezvoltarea (infrastructurii de transport – n.red.) a fost la mâna (…) influenţelor de toate naturile, de la influenţe politice la influenţe economice. Acum avem un document la care indiferent cine va fi aici, va trebui să se raporteze la el şi la exigenţele pe care el le impune”, a spus Ioan Rus, ministrul transporturilor, conform Zf.ro

 

El a pus degetul pe rană și a spus că ministrii de la Transporturi s-au schimbat repede și o dată cu ei și planurile. ”Fac 6 ore până la Cluj (cu maşina – n.red.). Ar fi elegant să faci 3. Sper să apuc şi vremea când să fac 3 ore până la Cluj, pentru că sunt 400 kilometri. (…) Sper să apuc vremurile acestea ca ministru la transporturi”, a mai spus Rus.

 

Ministrul a spus că tocmai acest Master Plan va garanta că autostrăzile se vor face. ”Va fi o restricţie legată de finanţare. Ceea ce vine finanţat de la Comisia Europeană va avea o logică a neschimbării, ceea ce se finanţează din bugetul statului, sigur că unele modificări vor putea fi făcute. (Masterplanul - n.red.) Nu e un proiect îngheţat. (…) Va fi mai dificil ca să fie tot schimbat şi transformat în altceva. În plus, o dată la trei ani, acest document se upgradează. E posibil ca într-o zonă a ţării să apară un pol de dezvoltare masiv, care să impună transformarea unui drum regional sau transregional în drum express sau în autostradă”, a spus Rus. 

 

Master Planul General de Transport va fi finanțat din fonduri europene, așa că trebuie ”argumentat asfel încât să fie acceptat şi argumentele acelea să poată traversa şi următoarele guverne sau următorii miniştri ai transporturilor”.

Comentarii Facebook