Ioan Rus a spus că ”este excesiv ca miniştrii să aibă demisiile depuse în alb, la partid”

 

Ioan Rus, fost ministru PSD, a declarat că nu este bine ca tot Guvern să fie schimbat după doar şase luni de zile de la instalare.

 

Eu pot să vă spun cateva lucruri care reprezintă punctele mele de vedere personale. Prima chestiune este că chiar nu am discutat cu nimeni despre asta, chiar de foarte mult timp, dar m-aţi nominalizat în comentariile dumneavoastră. Cred că ar fi contraproductiv să pice acest Guvern, pentru că toţi ne-am dori ca acest Guvern să funcţioneze în viteza a noua sau a cincea, dar el funcţionează la o viteză mai înceată. Schimbarea unui întreg Guvern la şase luni de la instalare mi se pare o eroare. Prim-ministrul este directorul unei companii, este complicat să aşezi. Actul de guvernare nu este simplu, nu este o chestiune complicată, cu toţii ne-am dori să fie chestiune simplă, fără condiţionări sociale, internaţionale, sunt multe condiţionări. Este complicat să armonizezi priorităţile, trebuie să fii extrem de atent”, a spus Rus, la Realitatea TV. 

 

Ioan Rus a mai afirmat că este excesiv ca miniştrii să aibă demisiile depuse în alb la partid. ”Excesiv este demisia în alb, eu nu am auzit vreodată în Uniunea Europeană, de fapt, nicăieri, ca un Guvern să aibă depuse în alb demisiile la o instanţă politică. Un guvern, odată ce a fost instalat, este a doua instituţie a statului, după Parlament. El nu trebuie să funcţioneze sub presiune. Le dai posibilitatea să îşi manifeste competenţa şi competitivitatea, pe care toat lumea, inclusiv premierul, au presupus că Guvernul le are”.

Comentarii Facebook