Ioan Petran, președintele PNL Cluj-Napoca, acuză: Sala Polivalentă – o nouă afacere portocalie marca „Aranjat... A la PDL Cluj”!

 

Presedintele PNL Cluj-Napoca Ioan Petran acuza PDL Cluj ca a folosit in cazul Salii Polivante acelasi model patentat si in cazul Centurii de Diamant.  

 

"Noua Sală Polivalentă ( aşa cum a fost şi cazul Centurii de diamant) reprezintă acelaşi  model de prăduire a banului public, marcă înregistrată a PDL Cluj, tipar folosit des pentru drenarea banilor şi averii publice spre destinaţii bine alese. Noua afacere portocalie se încadrează în acel “model” scandalos, patentat de fostul primar infractor şi corupt al Clujului, Sorin Apostu, şi reprezintă de acum o marcă specifică a pedeliştilor locali. Evident, este vorba de “aranjarea” unor investiţii publice mari în beneficiul financiar doar a doi subiecţi: firmele de casă şi partidul portocaliu; şi în paguba cetăţeanului contribuabil. Caracteristica esenţială a mărcii pedeliste: “Aranjat a la Cluj” este următoarea: se organizează o licitaţie, care să dea un aer de legalitate afacerii publice aranjate dinainte. Se câştigă lucrarea de firma de casă la un preţ mic. Se execută o parte din lucrare, cu care se plăteşte o sumă apropiată de cea cu care se câştigă licitaţia, după care lucrarea se abandonează din diverse motive şi tertipuri. Anii se scurg, timp în care costurile cresc iar lucrarea este reluată prin semnarea unor acte adiţionale sau, în cazul noi Săli Polivalente, se organizează o licitaţie, pe care o câştigă aceeaşi firmă de casă. Rezultatul final este întotdeauna dublarea şi chiar triplarea preţului de cost al unei investiţii publice la Cluj", a declarat Ioan Petran, presedintele PNL Cluj-Napoca. 

 

Acesta a dat exemplu si Centura de Diamant al carei pret a crescut de doua ori si jumatate fata de pretul licitat. 

 

"Vă reamintim că  Centura de diamant a fost licitată cu preţul enorm de 64 de milioane de euro pentru 24 de km de drum cu două benzi şi, după şapte ani s-a ajuns la preţul astronomic de 160 milioane de euro. La fel, în cazul Sălii Polivalente, licitaţia de construire a fost adjudecată în 2010, de firma sibiană ConA, pentru suma de 50, 9 milioane lei şi cu un termen de execuţie de doi ani. Până la această oră, din taxele şi impozitele plătite de clujeni s-au virat în conturile acestei firme din Sibiu 42 de milioane lei (420 miliarde lei vechi) iar lucrarea este părăsită şi executată doar structura de rezistenţă a clădirii. Recent, a fost organizată o nouă licitaţie care, culmea, a fost câştigată tot de ConA, care va mai primi încă 13 milioane lei+ TVA pentru finalizarea lucrării în cursul anului următor", sustine Ioan Petran.

 

De asemenea, liderul liberal clujean a subliniat faptul ca lucrarile ample din Cluj sunt executate de firme din afara judetului.

 

"Am ţinut să subliniem şi acest aspect în contextul în care recentul sondaj al Comisiei Europene releva că printre primele trei mari temeri ale clujenilor, lipsa locurilor de muncă este cea mai îngrijorătoare. Ori, în acest context, ce face primarul Emil Boc cu banii colectaţi din taxele şi impozitele clujenilor? În loc să-i folosească pentru a da de lucru muncitorilor clujeni din construcţii, domnia sa a ales să –i plătească pe muncitorii din Sibiu. Felicitări, Emil Boc!", a conchis Ioan Petran, presedinte PNL Cluj-Napoca. 

Comentarii Facebook