Ioan Oleleu și-a dat DEMISIA din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj

 

Ioan Oleleu și-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.  

 

Potrivit prevederilor legale în vigoare şi a reglementărilor interne ale instituţiei, documentul a fost înaintat vicepreşedintelui cu atribuţii delegate de preşedinte, domnul Vakar Istvan, urmând a fi parcurse etapele prevăzute de Legea administraţiei publice locale şi de Statutul aleşilor locali.

 

Domnul Ioan Oleleu a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al forului administrativ judeţean în şedinţa din data de 25 iunie 2012, prin hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 144/2012, ca urmare a organizării alegerilor locale din 10 iunie 2012”, se arată într-un comunicat.

 

El s-a luptat cu Mihai Seplecan pentru a rămâne în funcție, după ce de 2 ori consilierii județeni s-au schimbat. Decizia prefectului de invalidare a hotărârii CJ Cluj, prin care Sepleca era numit vicepreședinte în locul său, l-a salvat pe Ioan Oleleu de fiecare dată.

 

Acum, acesta și-a dat demisia în mod inexplicabil.

 

Ioan Oleleu a fost filmat de procurorii DNA Cluj într-un dosar. Într-un document, procurorii fac referire la el. 

 

Acesta a primit calitatea de suspect în momentul deschiderii dosarului, 10 ianuarie 2014, a fost filat și i-a fost ascultat telefonul, în data de 21 ianuarie 2014, alături de Horea Uioreanu, Remus Lăpuşan - preşedintele PSD şi patronii Alis Group. 

 

De ce l-a FILAT DNA pe vicele OLELEU. Procurorii anticorupţie vorbesc de sume ”semnificative" de bani

----------------------

UPDATE

 

Nu sunt bucuros că s-a ajuns la această decizie şi vreau să fiu extrem de explicit, nu este o fugă de responsabilitate, însă dl. Ioan Oleleu era exact ca în povestea populară care spune că unul este cu sapa şi cinci cu mapa. Dl. Oleleu era cel cu sapa, cel care care muncea şi se implica în toate proiectele judeţului însă tot el era cel criticat în orice situaţie.

 

Această demisie se datorează şi populismului, demagogiei liberalilor din cadrul Consiliului Județean Cluj. Aceştia au pus sub semnul întrebării realizarea unor proiecte asumate de către Horea Uioreanu şi PNL încă din anul 2012, din perioada guvernării locale a Uniunii Social-Liberale, prin reducerea finanţării pentru extinderea Parcurilor Industriale TETAROM, blocarea redeschiderii Spitalului din Mociu şi diminuările drastice în cazul finanţării Centrului de colectare a  produselor agricole, a fructelor şi legumelor din Câmpia Turzii sau Unităţii de abatorizare, tranşare şi livrare a cărnii  din Iclod. Sunt câteva exemple despre cum înţeleg astăzi liberalii să tranzacţioneze politic bunastarea clujenilor!” a declarat Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj. 

Comentarii Facebook