Intrarea în Cluj dinspre Baciu BLOCATĂ - FOTO

 

Intrarea în Cluj-Napoca dinspre Baciu este un adevărat calvar.

 

”Intrare in Cluj dinspre Baciu, se circula greu. 16:34”, precizează un clujean.

 

În 2016, primarul comunei Baciu se lăuda că a obținut 1 milion de euro de la Uniunea Europeană pentru decongestionarea traficului. Banii vor fi folosiți pentru asfaltarea unui drum agricol, spunea primarul Florin Mureșan.

 

De atunci a trecut mai bine de 8 luni și nu s-a mai făcut nimic.

 

De ce este importantă centura din Baciu, de la Napolact la Tăietura Turcului și care este BĂTAIA de JOC

 

Redăm materialul din 6 octombrie 2016.

 

Drumul care va fi modernizat îi va deservi pe locuitorii din cartierul Tineretului și toată zona de nord a comunei, susține primarul Florin Mureșan. Aceștia, pentru a ieși în Drumul Național și pentru a vira stânga spre Cluj-Napoca, așteaptă în trafic 10 - 15 minute, sau chiar mai mult.

 

”Acești bani vor fi folosiți pentru amenajarea unei variante de ieșire la șoseaua națională pentru cele câteva mii de locuitori ai comunei, afectați zilnic de ambuteiajul de pe străzile Neptun și Jupiter. Evaluarea făcută pe teren de către o firmă de specialitate împuternicită de U.E. a confirmat că traseul ales de specialiștii primăriei noastre este cea mai bună variantă posibilă pentru ieșirea la șoseaua națională. Astfel, traseul va fi: str. Jupiter - str. Neptun - str. Bisericii Ortodoxe și str. Valea Seacă. Acest traseu, în lungime de 3,8 km este doar UN SEGMENT din traseul de 8,14 km de drum agricol modernizat pentru care am obținut această finanțare de 1 milion de euro. Așadar, urmează finalizarea proiectului tehnic și întocmirea caietului de sarcini, pe baza cărora, în decembrie sau cel târziu în ianuarie 2017, vom organiza licitația pentru selectarea constructorului”, a explicat primarul Florin Mureșan.

 

El a explicat, joi seara, la emisiunea Știri de Cluj LIVE, că anul trecut se înregistra un trafic rutier de 26 de mii de mașini pe oră în orele de vârf, iar, în 2016, s-a ajuns la 30.000 de mașini pe oră, la orele de vârf. ”Drumul va avea patru metri pe o bandă, plus rigole. Eu sper ca partea de nord a Baciului, unde e cea mai mare aglomerare, să fie rezolvată cu acest drum. Acum se stă și 25 de minute pentru a ieși din cartierul Tineretului”, a mai spus primarul Mureșan.

 

Edilul s-a plâns și de faptul că nu s-a refăcut podul de peste Valea Seacă. ”Când a reabilitat domnul Boc drumul până acolo am discutat cu dânsul să facă și podul, dar din păcate ne-am interesat și acel drum nu este în proprietatea municipiului Cluj-Napoca, a Drumurilor naționale a comunei Baciu, ci este al Consiliului Județean Cluj. Măcar am aflat al cui e. Am discutat cu directorii de la CNADNR să vedem ce facem și mi-au spus că până când nu se mută rețelele utilitare de sub acest pod nu se poate face nimic”, a mai spus primarul Florin Mureșan. 

 

Primarul din Baciu crede că mini-centura de un milion de euro va ajuta foarte mult. ”Eu cred că dacă facem legătura cu Valea Seacă automat se va face legătura în Popești, unde va da în strada Siretului, în Cluj-Napoca. Ies în Lombului și ajung dincolo de Maramureșului. Îi dai o alternativă omului să meargă mai departe. Mai bine face cu 5 minute mai mult pe acest traseu, decât să stea 25 de minute să iasă în drumul național și apoi să stea blocat în trafic”, a mai explicat primarul. 

 

Foto: Info Trafic Cluj

Comentarii Facebook