Inițiatorul legii ANTI-FUMAT, deputatul Aurelia CRISTEA, acuză: Legea a căzut victimă aranjamentelor din umbră

 

Deputatul Aurelia Cristea își acuză colegii parlamentari că tergiversează legea de interzicere a fumatului în spațiile publice.

 

S-a întâmplat ceea ce speram că nu se va (mai) întâmpla, nu după lecțiile dure pe care ni le-a dat viața și strada în ultima vreme: un proiect de lege cinstit, corect, onest pentru sănătatea populației a fost din nou “trântit”, aparent fără motiv. Legea „antifumat”, PL-X 399/2011, "Proiect de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun" a căzut, se pare, victima aranjamentelor din umbră, peste ea s-a tras, din nou, o perdea de fum.

 

Ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlamentul României, la Comisia de Sănătate din Camera Deputaților, este inadmisibil într-o instituție cheie dintr-un stat membru al Uniunii Europeane! Neorganizarea, fără motiv și pe ultima sută de metri, a întâlnirii Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților și amânarea în acest fel a unei legi  foarte importante pentru sănătatea românilor, pentru a doua oară într-o lună, este o sfidare la adresa transparenței, a regulilor parlamentare și a cetățeanului de rând, preocupat pe bună dreptate de sănătatea publică.

 

Colegilor din Comisia de Sănătate aș vrea să le transmit atât: nu avem cum să recuperăm încrederea în clasa politică și în Parlament în lipsa transparenței și a unor proceduri clare. Până când nu învățăm ce înseamnă respect pentru lege și cetățean nu vom fi respectați ca parlamentari! 

 

Fiecare lege are adepți și opozanți, oameni, grupuri, grupări cu interese diferite, dar cheia este o dezbatere publică, de calitate, în condiții de transparență, cu privire la orice subiect legislativ. La fel de transparent și de predictibil trebuie să fie parcursul legilor în Parlament”, a declarat deputatul PSD de Cluj, Aurelia Cristea.

 

Comentarii Facebook