În centrul Clujului apare o nouă bandă dedicată transportului în comun - FOTO

 

Primăria Cluj-Napoca va realiza o bandă dedicată transportului în comun, în Piața Ștefan Cel Mare, prin fața sediului Diviziei 4 Infanterie ”GEMINA” și a Curții de Apel Cluj

 

Primarul Emil Boc a spus că această măsură este una experimentală. ”Vom realiza, în premieră, o bendă dedicată transportului în comun în Piața Ștefan cel Mare, de la strada Traian Mășoiu și până la Calea Dorobanților, pe o distanță de aproximativ 300 de metri și care va avea ca termen de implementare 15 iulie. Repet este cu stadiu experimental, pentru a pregăti și celelalte benzi dedicate pentru transportul în comun pe axa Mănăștur - Mărăști”, a explicat Emil Boc. 

 

Mirela Mărincean, șefa Serviciului Circulație din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, a spus că noua bandă va fluidiza traficul. 

 

Este o latură a Pieței Ștefan cel Mare în care se circulă în sens unic și unde există patru benzi în circulație. Ceea ce s-a decis a fost ca între strada Traian Moșoiu, strada cu Spitalul Militar, să existe banda 1, la bordură, dedicată transportului în comun. Această bandă va fi separată de restul benzilor din circulație, fapt care ar face ca tot ce înseamnă transportul în comun dinspre Zorilor, Gheorgheni și strada Unirii, să intre pe această bandă dedicată, până la intersecția cu Calea Dorobanților, unde se va face o modificare la amplasarea semafoarelor, astfel încât fiecare fază de circulație să fie separată și să nu existe niciun fel de pericol sau niciun fel de dubiu în legătură cu modalitatea în care se accede înainte spre 21 Decembrie sau se va face virajul la dreapta spre strada Dorobanților. 

 

Măsura este experimentală. Acum este foarte greu să se facă virajul la dreapta, acordând prioritate pietonilor, iar prin banda aceasta dedicată practic putem separa traversarea pietonilor de pe strada Dorobanților de virajul la dreapta”, a mai spus Mirela Mărincean. 

 

Comentarii Facebook