Impozit majorat cu 500% pentru 54 de clădiri degradate din centrul Clujului

 

Impozitul pe anul 2017 a fost majorat cu 500% pentru 54 de clădiri degradate din centrul Clujului. Măsura îi va determina pe proprietari să facî lucrări de fațadizare.

 

Zona istorică a Clujului, în plin proces de transformare. Un pas important în procesul de înfrumusețare a zonei centrale a Clujului a fost realizat în ultima ședință a Consiliului Local. Majorarea cu 500% a impozitului pentru clădirile aflate în stare avansată de degradare a fost aprobată pentru 54 de clădiri din zona ultra-centrală.

 

Primăria Municipiului Cluj-Napoca a accelerat în acest an procesul care vizează refațadizarea clădirilor istorice, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal ce ne-a permis să luăm măsuri concrete. Astfel, în 2016 Primăria a trimis somații pentru 372 de clădiri din zona ultra-centrală a orașului, pentru a-i determina pe proprietari să demareze procedurile pentru refațadizare. Rezultatul a fost:

 

- 47 de clădiri au în acest moment finalizată refațadizarea

- 56 de clădiri au obținute autorizațiile de construire și declarată începerea lucrărilor

 

Cele 54 de clădiri pentru care impozitul a fost majorat cu 500% sunt în starea cea mai avansată de degradare. Celelalte 215 clădiri rămase în evaluare nu au întrunit punctajul pentru a fi supraimpozitate”, a afimat viceprimarul Dan Tarcea.

 

Procedurile au fost realizate în baza: Legii 227/2015 pentru aprobarea Codului Fiscal, Hotărârii de Guvern nr. 1/2016 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii 227/2015 și H.C.L. nr. 343/2016 și H.C.L. nr. 389/2016.

 

Vom continua să monitorizăm toate clădirile din zona centrală, în primul rând pentru siguranța clujenilor, dar și pentru a pune în valoare zona istorică a orașului nostru, așa cum ne dorim cu toții. Procesul va fi extins și pentru alte zone din municipiu, atât pentru clădiri cât și pentru terenuri neîngrijite”, a mai spus viceprimarul.

Comentarii Facebook