Hotelul si parkingul Centrului Cultural Transilvania vor costa 70 de milioane de lei!


Parkingul si hotelul care fac parte din ansamblul Centrul Cultural Transilvania vor costa 70 de milioane de lei (fara TVA), iar lucrarile urmeaza sa fie concesionate unui investitor.

Consilierii local ai municipiului Cluj Napoca au aprobat studiul de fezabilitate si urmeaza sa fie organizata o licitatie pentru gasirea unei firme interesate.

"Vom scoate la licitatie aceste doua investitii si firma care va castuga va trebui in prima faza sa construiasca parkingul, iar mai apoi noi ne vom putea apuca de ridicarea Filarmonicii. Dupa ce acest proiect va fi inceput, constructorul parkingului va putea continua lucrarile la hotelul, care va fi la strada", a declarat primarul Sorin Apostu.

In cadrul ansamblului de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 urmeaza sa se realizeze o cladire care va avea o serie de functiuni: spatii de cazare in regim hotelier, apartamente care vor putea fi inchiriate in regim hotelier, dar pe perioada nelimitata de timp. Aceste apartamente vor putea fi folosite ca locuinte de serviciu sau spatii de birouri pentru sedii de firme.

De asemenea, in aceasta cladire vor functiona restaurante, sali de conferinte si sali de expozitie.

La ultimul nivel al cladirii vor fi amenajate spatii de recreere: piscina, sauna, saloane de intretinere si fitness.

Durata concesiunii catre firma care va castiga licitatia este de 49 de ani, cu posibilitate de prelungire pentru jumatate din perioada initiala. Castigatorul va oferi Primariei Cluj Napoca, in schimbul concesiunii terenului, o redeventa.

Amortizarea investitei va fi facuta din perceperea de taxe si chirii pe parking, hotel si celelate spatii din cladire.


Citeste si...

Parking subteran cu 320 de locuri sub Filarmonica Transilvania, pe B-dul 21 Decembrie 1989! Vezi plansele

Asa va arata Filarmonica Transilvania - VIDEO si Galerie FOTO

Comentarii Facebook